5. 11. 2023, 09:47 | Vir: STA

Drama v Nemčiji: vdrl na letališče in streljal, zdaj tam kot talko zadržuje svojo štiriletno hčerko

Profimedia

Zaradi moškega, ki v Hamburgu že več kot 12 ur povzroča izredne razmere, odpovedani številni poleti.

Letališče v nemškem Hamburgu je od sobote blokirano zaradi krize s talci. Oče, ki je oborožen, naj bi v avtomobilu zadrževal hčerko, v ozadju pa naj bi bil spor glede skrbništva, žena osumljenca je namreč prijavila ugrabitev otroka. Vsi leti so odpovedani.

Profimedia

Policisti se pogajajo z voznikom avtomobila, ki je okrog 20. ure prebil varnostno ogrado in zapeljal na območje, kjer so običajno parkirana letala. Policija je v izjavi sporočila, da je "v ozadju operacije spor glede skrbništva". Osumljenec je po njihovih navedbah dvakrat z orožjem ustrelil v zrak in iz vozila odvrgel goreče steklenice.

35-letnik s turškim državljanstvom

V jutranjih urah so potrdili, da se operacija nadaljuje, zračni promet pa do nadaljnjega ostaja ustavljen. Policija kot dober znak ocenjuje dejstvo, da se oče že tako dolgo pogaja z njihovo ekipo policistov in psihologov. Računajo na dogovor.

Profimedia

Po poročanju časnika Bild je v incident vpleten 35-letni moški s turškim državljanstvom, otrok pa naj bi bila štiriletna deklica. Zaradi incidenta so v soboto zvečer so preusmerili 17 letov, ki naj bi pristali na letališču v Hamburgu. Danes je predviden pristanek še 286 letov s skupno okrog 34.500 potniki.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol