8. 6. 2022, 19:10 | Vir: STA

Še več slabih novic za Harveya Weinsteina

profimedia

Medtem ko že služi 23-letno zaporno kazen, je njegova preteklost razkrila še več spolnih zlorab nad ženskami. Kaj je znanega?

Hervey Weinstein, ki je bil v ZDA obsojen na 23 let zapora, bo spolnega nadlegovanja obtožen tudi v Veliki Britaniji.

Britanski tožilci so pooblastili londonsko policijo, da lahko vloži obtožnico v zvezi s kaznivimi dejanji iz leta 1996.

70-letni filmski producent se v Londonu sooča z dvema obtožbama nespodobnega napada na žensko, je sporočilo britansko tožilstvo (CPS). Po podatkih londonske metropolitanske policije naj bi se omenjeni kaznivi dejanji zgodili med 31. julijem in 31. avgustom 1996, domnevna žrtev pa je sedaj stara 50 let.

Vodja posebnega kriminalističnega oddelka Rosemary Ainslie je dejala, da so se za vložitev obtožnice proti Weinsteinu odločili po pregledu dokazov, ki jih je ponudila policijska preiskava.

Trenutno je v newyorškem zaporu

Weinstein je bil februarja 2020 v ZDA spoznan za krivega in obsojen na 23 let zapora zaradi posilstva in spolnega napada.

Prejšnji teden je prizivno sodišče v New Yorku zavrnilo njegovo prošnjo za razveljavitev te obsodbe, tako da ta ostaja v zaporu.

Weinstein med drugim čaka na sojenje v Kaliforniji, kjer ga bremenita dve ločeni obtožbi o spolnem napadu.

Njegov primer je sprožil gibanje #MeToo

Obtožbe o Weinsteinovem spolnem nadlegovanju so sicer eksplodirale že leta 2017. Skupno ga je nadlegovanja ali spolnega napada obtožilo skoraj 90 žensk, vključno z igralkami Angelino Jolie, Gwyneth Paltrow in Salmo Hayek, medtem ko Weinstein trdi, da so se vsi njegovi spolni odnosi zgodili s privoljenjem.

Dogajanje je dalo zagon gibanju #MeToo, ki opozarja na spolne zlorabe in spolno nadlegovanje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.