R.S. | 8. 11. 2022, 18:02

Kakšna sreča! Za usodni polet je imel že kupljeno vozovnico, nato si je premislil

STA

Pristaniški delavec Gabriele Fentini se je v zadnjem hipu odločil za trajekt, kljub temu, da je imel že kupljeno vozovnico za pot s helikopterjem, ki je kasneje strmoglavil. 

V helikopterski nesreči v Italiji so pred dnevi umrli trije italijanski in štirje slovenski državljani. Vsi Slovenci so bili člani iste družine, med Italijani pa sta umrla pilot in kopilot ter zdravnik Maurizio De Girolamo

Dva človeka, dve različni usodi

Italijanski mediji poročajo, da je zdravnik običajno potoval s trajektom, zadnji hip pa se je zaradi slabih vremenskih razmer odločil za pot s helikopterjem, saj je menil, da je bolj varna. Na drugi strani se je pristaniški delavec Gabriele Fentini v zadnjem hipu odločil za trajekt, kljub temu, da je imel že kupljeno vozovnico za pot s helikopterjem. 

"Moral bi odleteti, vendar sem zjutraj okoli pol osmih izvedel, da bo ladja kmalu vseeno odplula. Ker imam v Termoliju družino, je bila ta možnost zame ugodnejša," je pristaniški delavec povedal v pogovoru za lokalni časnik FoggiaToday. Nesreča ga je povsem pretresla.

V 40 letih je Fentini večkrat letel s helikopterjem, tudi v slabših vremenskih pogojih. 

Spomnimo ...

Helikopterska nesreča se je zgodila v deželi Apulija na jugu Italije. Helikopter je poletel s Tremitskega otočja proti Foggii, okoli 10.30 pa je izginil z radarjev, ko je letel med krajema Apricena in San Severo. V času nesreče je bilo vreme na območju slabo, tudi vidljivost je bila slaba. 

Profimedia/fotomontaža

Po tragediji helikopterja so reševalci našli trupla sedmih žrtev, in sicer dveh pilotov, družine slovenskih turistov z dvema najstnikoma ter zdravnika iz reševalne službe. Prepeljali so jih v mrtvašnico v mestu San Severo, kjer so jih identificirali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol