28. 12. 2023, 14:35 | Vir: STA

Za decembrske nakupe zmetali vrtoglave zneske (ne boste verjeli, koliko denarja so porabili!)

Profimedia

Hrvati so v mesecu decembru do božiča za nakupe odšteli 2,6 milijarde evrov.

Hrvati so decembra do božiča za nakupe porabili 2,6 milijarde evrov, kar je 351 milijonov evrov ali 15 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, kažejo podatki hrvaške davčne uprave. V trgovini na drobno so v prvih 26 dneh decembra izdali za odstotek manj računov kot lani, njihova vrednost pa se je medtem povečala za 15 odstotkov.

Hrvaški kupci so po podatkih davčne uprave, ki jih navaja hrvaški časnik Večernji list, od začetka meseca do božiča potrošili 2,6 milijarde evrov. Samo v soboto, dan pred božičnim večerom, so porabili 147 milijonov evrov ali 3,6 odstotka več kot lani na ta dan.

Tina Kosec/Bobo

K temu je pripomoglo dejstvo, da je božični večer letos padel na nedeljo, tako da je znesek izdanih računov na ta dan znašal 52 milijonov evrov ali 39 odstotkov manj kot lani, na sam božič pa so porabili okoli 11 milijonov evrov ali 20 odstotkov več kot lani.

Trgovci v dejavnosti trgovine na drobno so od 1. do 26. decembra izdali skupno 82,27 milijona računov, njihova skupna vrednost pa je znašala 1,42 milijarde evrov. Lani so v enakem obdobju izdali 83 milijonov računov, njihov skupni znesek pa je znašal 1,24 milijarde evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol