P.M. | 18. 8. 2022, 11:50

Hrvaška žaluje za enim najboljših novinarjev, ganljiv zapis objavila tudi Severina

Profimedia/Instagram/Severina/fotomontaža

Informacijo o njegovi smrti je objavila hrvaška Nova TV, kjer je delal zadnjih 13 let. Tudi sicer je v medijskem prostoru pri naših južnih sosedih pustil velik pečat.

Na Hrvaškem kar ne morejo verjeti, da se je v komaj 48. letu poslovil njihov priljubljeni in večkrat nagrajeni novinar, urednik, poročevalec in politični komentator Mislav Bago. 

"Vedno je bil pred nami"

Kot so na Facebooku zapisali njegovi kolegi, je bil njihov najljubši sodelavec in urednik, ki je bil vedno pripravljen priskočiti na pomoč.

"Vsi smo se od Mislava veliko naučili in občudovali njegovo strast do dela, vedno je imel nove ideje, vedno korak pred nami. Njegov predčasni odhod je velika izguba za vse nas," je povedala direktorica informativnega programa Nove TV Ksenija Kardum.

Bago je sodeloval pri vseh pomembnejših projektih informativnega programa, od predsedniških in parlamentarnih ter lokalnih volitev in volitev v Evropski parlament. Spremljal je številne zgodbe in dogodke, ki so močno prizadeli hrvaško družbo, tudi poplave v Slavoniji, je zapisala N1 Hrvaška. 

Za svoje novinarsko delo je Bago prejel tudi vrsto nagrad, med drugim tudi za serijo intervjujev z nekdanjima premierjema Ivom Sanaderjem in Ivico Račanom.

Za svoje novinarsko delo je Bago prejel tudi vrsto nagrad, med drugim tudi za serijo intervjujev z nekdanjima premierjema Ivom Sanaderjem in Ivico Račanom.

Jutranji.hr/ Vedran Peteh

Od njega se poslavljajo številni znani Hrvati

Nekdanja hrvaška premierka Jadranka Kosor je ob novici o njegovi smrti na Twitterju zapisala “Eden tistih trenutkov, ko ostaneš brez besed. Počivaj v miru, Mislav.”

Novinarka N1 Zagreb Ivana Dragičević pa, da je bil Mislav predvsem velik prijatelj in velik človek. "Srce se mi para. Zelo te imamo radi in vsi smo te imeli radi."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

Na Instagramu je fotografijo s prezgodaj preminulim novinarjem objavila tudi pevka Severina in ob tem le na kratko zapisala: "Ljubljeni Mislav Bago."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.