31. 5. 2022, 17:06

Hrvati bodo na priljubljeni turistični destinaciji uvedli TE spremembe

Bobo

Ste tudi vi med tistimi, ki se radi vračajo na otok Krk? Če se boste tam mudili tudi letos, vas v glavnem kraju otoka lahko pričaka neprijetno presenečenje.

Oblasti v mestu Krk so se nedavno odločile, da bodo tako za domačine kot tudi za turiste zvišale cene parkirnine. Ob prvi in drugi coni uvajajo novo, t. i. nulto cono, kjer bo cena za parkiranje najbolj zasoljena.

Bobo

Med turistično sezono bo cena v nulti coni znašala 10 kun (1,3 evra), po poročanju hrvaškega časnika Poslovni dnevnik pa se bo povišala tudi cena celodnevne parkirne karte. 

Z novimi cenami, ki bodo začele veljati 3. junija, želijo pristojni v Krku povečati pretočnost prometa.

Nulta cona bo veljala predvsem na območju središča mesta, višina cen pa bo odvisna od sezone. Najvišje bodo parkirnine med 1. junijem in 30. septembrom, s 1. novembrom pa se bo cena parkiranja v nulti coni znižala na tri kune (0,40 evra) na uro, kar bo veljalo do 31. marca.

Bobo

Nato se bo cena vse do 31. maja zvišala na 8 kun (1,1 evra). Cena parkiranja v prvi coni bo med poletno sezono na uro znašala sedem kun (0,9 evra), v drugi coni pa bo parkiranje stalo pet kun (0,7 evra) na uro.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ