R.S. | 8. 8. 2022, 19:23

Hrvatica je pred vrtcem pretepala svoja otroka

Fotografija je simbolična.

Bobo

"Stopnja njene jeze se je postopoma povečevala, sledilo je udarjanje s pestjo, kot bi zabijali žebelj v desko ali žig na dokumentu," je povedal očividec. 

Hrvaški mediji poročajo o incidentu pred vrtcem. "Bil sem priča brutalnemu trpinčenju, pretepanju otrok na parkirišču vrtca Palčica v Lapadu. Zgodilo se je 20. junija okoli 18. ure, vse pa se je dogajalo na parkirišču, v osebnem vozilu," je pripovedoval očividec. 

Profimedia

Kaj se je dogajalo?

"Mama je iz neznanega razloga dveletnega fantka in štiriletno deklico udarila najprej po obrazu, nato pa z odprto dlanjo še po telesu, predvsem po zadnjici. Stopnja njene jeze se je postopoma povečevala, sledilo je udarjanje s pestjo, kot bi zabijali žebelj v desko ali žig na dokumentu," je dodala priča. 

Njeni otroci naj bi glasno jokali, prav tako pa so rotili mamo, naj jim prizanese. Na bližnjem igrišču je bilo še več staršev. Otroke so odmaknili od ograje, ki ločuje igrišče od parkirišča, poroča Jutarnji list. Mama naj bi imela težave z drogami. 

Bobo

"Videl sem, da so se otroci v vozilu v nekem trenutku nekako uspeli splaziti in skriti med sprednje in zadnje sedeže, mama pa jih dobesedno potegnila ven in nadaljevala s pretepanjem. Vse skupaj je trajalo slabe pol ure do prihoda policije in vsak trenutek se mi je zdel kot cela večnost."

Policija je ugotovila, da je 31-letnica storila kršitev zakona o varstvu pred nasiljem v družini, zoper njo pa je bil podan obdolžilni predlog na pristojno občinsko sodišče v Dubrovniku. Policisti so o vsem ugotovljenem brez odlašanja obvestili Center za socialno varstvo. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.