Š. Š. | 2. 6. 2022, 10:31

Identični dvojčici OBE rodili na isti dan in to ni edino naključje

Profimedia

V izraelskem Gush Etzionu sta identični dvojčici rodili na isti dan in to obe fantka! Kar pa je še bolj zanimivo – tamkajšnji zdravstveni delavci se enakega primera spomnijo izpred 25 let.

Predzadnji majski dan je bil v jeruzalemski porodnišnici Shaare Zedek še posebej poseben. Ta dan sta namreč rodili sestri, identični dvojčici Yael Yishai in Avital Segel. Obe sta se razveselili fantkov.

Tukaj pa se usklajenost še ne konča. Obe sta se razveselili že četrtega otroka in obe imata doma po dva fantka in eno deklico. V porodnišnici so poskrbeli za to, da sta sestri v skupni sobi, za kar sta bili zelo hvaležni.

Malo smo pobrskali in ugotovili, da sploh ne gre za tako redek pojav. V začetku letošnjega maja sta identični dvojčici iz Kalifornije Jill Justiniani in Erin Chepla prav tako rodili na isti dan v isti porodnišnici, obe fantka.

Še več, oba fantka Oliver in Silas sta se rodita s povsem identično telesno težo. 

Tudi pri tej zgodbi še ni konec zanimivih naključij. Erin je poročena z možem Zachom, ki je tudi dvojček. Jill je svojo novico o nosečnosti delila s sestro tik preden, se je ta poročila. A že čez nekaj dni je na poročnem potovanju tudi Erin izvedela, da v njej raste novo bitje. 

Leta 2020 pa sta v Avstraliji  enojajčni dvojčici Autumn Shaw in Amber Tramontana rodili na isti dan, obe hčerki - ta dan pa je bil tudi njun rojstni dan, ki je postal kar družinski praznik.

Obe imata že vsaka po enega sina, ki sta bila rojena le 10 tednov narazen.

Naključja, ki jih je razumsko kar malo težko doumeti, kajne?

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.