24. 11. 2023, 13:55

Zaposleni v šoli je polnil mercedesa, učenci pa so zaradi okvare zmrzovali v učilnicah (odgovorni pojasnjujejo)

Facebook/posnetek zaslona

Starši so predlagali rešitev, a jih vodstvo šole ni upoštevalo. 

Iz sosednje Hrvaške prihaja bizarna novica o tem, da so šolarji zadnja dva tedna zmrzovali v hladnih učilnicah. Razlog naj bi bilo okvarjeno ogrevanje. Za sanacijo so se hitro dogovorili, a je to, da so morali učenci zadnje tedne v šoli preživeti v bundah in z odejami na nogah, v očeh marsikoga naravnost nedopustno.

Ogrevanje pokvarjeno že 14 dni

V osnovni šoli v naselju Ivanja Reka v Zagrebu so se nemudoma lotili popravila, vendar še vedno čakajo na rezervne dele, odgovarjajo vodilni. Po navedbah Dnevnika hr. ogrevanje zaradi eksplozije v kotlovnici ne deluje že od 10. novembra.

"Obvestili smo mestni urad za izobraževanje in se takoj dogovorili za sanacijo. Glede na to, da je za sanacijo potrebno naročiti in izdelati dele in opremo, je sanacija žal trajala malo dlje," je v pisnem odgovoru za Dnevnik.hr. pojasnila vršilka dolžnosti ravnateljice Dubravka Crnić.

Uslužbenec je avto polnil na električnem omrežju šole. (Fotografija je simbolična)

Uslužbenec je avto polnil na električnem omrežju šole. (Fotografija je simbolična)

Profimedia

Prej omenjeni hrvaški medij je prejel tudi fotografije otrok, zavitih v odeje in dodatne informacije o incidentu. Starši so predlagali rešitev, naj začasno vklopijo električne radiatorje v učilnicah, vodilni v šoli pa naj bi jih zavrnili z argumentom, da je v objektu premalo elektrike. Z informacijo bi bili mogoče starši zadovoljni, če ne bi za šolo našli parkiranega belega mercedesa, ki je bil priključen na električno omrežje šole. Prestižni avtomobil naj bi bil v lasti enega od zaposlenih v šoli, polnil naj bi ga brez dovoljenja.

Šola je hkrati pojasnila, da je stanje z ogrevanjem boljše, saj so ga uspešno lansirali s toplotnimi črpalkami, obenem pa so poudarili, da je "trajalo nekaj časa, da so dosegli polno zmogljivost".

"Že danes je v šoli temperatura zadovoljiva in na predpisanih ravneh. Sanacijo plinskega dela ogrevalnega sistema pričakujemo v naslednjih desetih dneh, takoj ko prispejo vsi naročeni potrebni deli," so še zapisali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol