R.S. | 25. 8. 2023, 10:01

Opozorila so jih očitno prestrašila: turisti iz te države nočejo več na Hrvaško

Profimedia

Hrvati zagotovo niso veseli ... 

Hrvaško Istro je v prvih dveh tretjinah avgusta v primerjavi z enakim obdobjem lani obiskalo za odstotek manj turistov, ki so ustvarili za dva odstotka manj nočitev, poroča STA. 

Nemci našli druge destinacije

Najbolj se je zmanjšal obisk Nemcev, ki so ustvarili za deset odstotkov manj nočitev kot avgusta lani. Razlogov za to je več. Dva nemška medija, TZ in Merkur, sta pisala, da so se namestitve za turiste na Hrvaškem podražile za skoraj 30 odstotkov.

"Hrvaška je 25-odstotno dražja od konkurence - ne samo za nočitve, ampak tudi za vso ostalo relevantno ponudbo," so zapisali. Nemški mediji so tudi pisali o opozorilih pri rezervaciji turističnih nastanitev. Nemške državljane, ki nameravajo preživeti dopust na Hrvaškem, je policija opozorila, naj bodo previdni, prek katerih spletnih strani rezervirajo apartmaje, saj so bili prijavljeni številni primeri goljufij. 

Profimedia

Hrvaška je bila nekoč ena najljubših nemških počitniških destinacij. Raje kot na Hrvaškem pa zdaj Nemci dopustujejo v Tuniziji in Bolgariji.

Ni razloga za skrb

Od začetka leta do zdaj je hrvaška Istra gostila 3,7 milijona turistov, ki so ustvarili 22,3 milijona nočitev, kar je za štiri odstotke več nočitev in za dva odstotka več prihodov kot v enakem obdobju lani.

Direktor turistične skupnosti Istre Denis Ivošević je sporočil, da cilj Istre kot trajnostne in odgovorne destinacije ni podirati rekordov v juliju in avgustu. Poudaril je, da Istra vsako leto ustvarja vse boljše rezultate v predsezoni in posezoni in da se vse bolj profilira kot celoletna destinacija, kar je po njegovih besedah tudi cilj nacionalne strategije.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord