10. 6. 2022, 09:05

Izdan rdeč alarm! V kolikor se odpravljate na počitnice na Hrvaško, bodite previdni

Profimedia/Promet.si/fotomontaža

Burja bo v petek povzročila preglavice tistim, ki se odpravljajo na počitnice na Hrvaško. Na cesti bodite zato še posebej previdni, saj so nekatere avtoceste zaprte, prav tako ponekod na pot ne morete z avtodomom. 

Hrvaški Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) je za konec tega tedna razglasil rdeč alarm na območju Velebitskega kanala. 

Razlog je močna in ponekod nevihtna burja. Njeni sunki bodo dosegli hitrost med 75 do 130 kilometrov na uro.

Rdeč alarm za petek! 

Za zahod Hrvaške je bilo zaradi močne burje izdanih več vremenskih alarmov, na območju Velebitskega kanala pa tudi rdeči alarm. 

Most in trajekt na Pag sta trenutno zaprta, avtocesti Sv. Rok–Zadar in Delnice–Reka pa sta odprti samo za osebna vozila.

Kje bodite še posebej previdni? 

  • Avtocesti Zagreb-Ploče med izvozom Sveti Rok in Posedarje ter Reka-Zagreb med izvozom Delnice in Kikovica sta odprti zgolj za osebna vozila, kar pomeni, da je avtobusom in tovornim vozilom vožnja začasno prepovedana.
  • Hrvatski avtoklub prav tako dodaja, da je zaprta jadranska magistrala med Bakrom in Senjem, in sicer za avtobuse in avtodome
  • Na območju Kvarnerja in Malega Kvarnerja je razglašen oranžni, za območje zahodne Istre ter severne, zahodne in južne Dalmacije pa rumeni alarm, poroča N1. 

Paški most je zaprt za vsa vozila.

Twitter/Avtokampi.si/DHMZ

Po trenutnih napovedih DHMZ bo situacija v soboto podobna, zato lahko zapore cest pričakujemo tudi takrat.

Kakšna je siceršnja vremenska napoved?

Danes in jutri bodo občasno plohe in plohe z grmenjem, ki bodo ponekod lahko bolj izrazite. Za konec tedna bo vreme sončno in toplo, a vetrovno s severnim vetrom in burjo na Jadranu, napovedujejo na DHMZ.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec