6. 3. 2024, 20:30 | Vir: STA

Grozljivka v Gazi: izraelska vojska znova streljala na ljudi, ki so čakali na humanitarno pomoč

Profimedia

Manj kot en teden po krvavem incidentu, v katerem je umrlo najmanj 118 ljudi, se je prišlo do še enega podobnega streljanja. 

Izraelska vojska je znova streljala na ljudi, ki v Gazi čakali na humanitarno pomoč, in pri tem ranila osem oseb, poroča katarska televizija Al Jazeera. Palestinci se medtem soočajo z vse hujšo lakoto, ki je po navedbah lokalnih zdravstvenih organov tudi danes terjala nove smrtne žrtve.

Profimedia

Lakota, ki vlada v Gazi kot posledica skoraj pet mesecev trajajoče izraelske vojaške operacije v enklavi, je po podatkih zdravstvenega ministrstva doslej uradno terjala 20 smrtnih žrtev.

Odziv direktorja WHO

Na grožnjo, ki jo lakota predstavlja za palestinske otroke, je danes znova opozoril tudi direktor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus. Kot je zapisal na omrežju X, otroci, ki so preživeli obstreljevanje, morda ne bodo preživeli še lakote. Ob tem je ponovil poziva h krepitvi dobav pomoči in k prekinitvi ognja.

Današnji incident, v katerem naj bi izraelske sile streljale na civiliste na jugozahodu enklave, sledi podobnemu napadu na množico Palestincev minuli četrtek, ko so izraelski vojaki ubili najmanj 118 ljudi, ki so na severu Gaze čakali na pošiljke humanitarne pomoči. Še 760 ljudi je bilo ranjenih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol