29. 11. 2023, 08:28 | Vir: STA

Izrael nadaljuje z racijami: okupacijske sile ubile dva najstnika

Profimedia

Gre za novi žrtvi v nizu več kot 230 Palestincev, ki so od 7. oktobra izgubili življenje v napadih izraelskih sil in naseljencev. 

Izraelska vojska med premirjem v Gazi nadaljuje racije na zasedenem Zahodnem bregu. V torek so okupacijske sile ubile dva palestinska najstnika, nato pa znova vdrle še v Dženin, kjer od sinoči poteka racija z več sto vojaki, oklepnimi vozili, bagri in droni, poroča katarska televizijska hiša Al Jazeera.

Po informacijah palestinskega ministrstva za zdravje je bil v torek v Tubasu na severu palestinskega ozemlja ubit 14-letnik. Nanj so po navedbah očividcev vojaki streljali v odgovor na metanje kamnov na njihova vozila, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Izraelska vojska je pojasnila, da je v kraju iskala dva osumljenca, ko so bili tarča strelskega napada, na kar so se odzvali.

17-letni Palestinec je pozneje bil še ubit v izraelski raciji v bližini Ramale. Gre za novi žrtvi v nizu več kot 230 Palestincev, ki so od 7. oktobra izgubili življenje v napadih izraelskih sil in naseljencev.

Pripadniki izraelskih sil, ki so sinoči vdrli v Dženin, po navedbah Al Jazeere tam še vztrajajo. V raciji, med katero so vojaki obkolili tudi bolnišnico, je bilo poškodovanih osem ljudi. Izraelski vojaki so domnevno izvedli tudi operaciji v begunskih taboriščih pri Nablusu in Ramali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol