Ni. Vu. | 24. 10. 2023, 10:28

Izraelski premier napovedal hudo uro: “Delamo skupaj kot železna pest za en in edini cilj - uničiti Hamas!”

Profimedia

Na Bližnjem vzhodu je mir še vedno daleč stran ... 

Ponoči so na nemirnem Bližnjem vzhodu vnovič potekali močni zračni napadi, in to na območju, kamor je Izrael pozval 1,2 milijona ljudi, naj se tja zatečejo na varno. Izrael je javno poudaril, da bo varneje biti na jugu, vendar tudi tam vsako noč potekajo zračni napadi. 

Ko govorimo o humanitarni situaciji, se razmere prav tako še slabšajo. Ljudje opazujejo prihajajoče tovornjake, vendar pomoč ni razdeljena. Zelo malo pomoči se preusmeri v zavetišča ZN … Teh zavetišč je približno 130, in to za več kot pol milijona ljudi, ki so morali zapustiti svoje domove.

"Hamas ne sme več obstajati"

Da bi se strasti kaj kmalu umirile, ne gre pričakovati. Benjamin Netanjahu, ki ga bo danes obiskal francoski predsednik Emmanuel Macron, je poudaril, da Izrael ne bo miren, dokler Hamas ne bo uničen.

"Delamo skupaj kot železna pest za en in edini cilj - uničiti Hamas," je Benjamin Netanjahu izjavil na izraelski televiziji, posnetek pa so kasneje objavili tudi na njegovem uradnem profilu na omrežju X. Herzi Halevi, načelnik generalštaba izraelske obrambne sile, je dodal: "Hamas ne sme več obstajati! Uničiti želimo vse – njegove voditelje, vojaške veje in delujoče mehanizme."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol