R. K. | 23. 8. 2023, 19:59

VIDEO: V letalski nesreči umrl Jevgenij Prigožin, ki se je zoperstavil Vladimirju Putinu (posnetki strmoglavljenja so grozljivi)

Profimedia/Twitter/Zdeněk K/fotomontaža

Je šlo za nesrečo ali se je vplivnemu vodji zasebne vojaške organizacije maščeval ruski predsednik?

Iz Rusije prihaja novica, da je v letalski nesreči, ki se je zgodila severno od Moskve, umrl vodja skupine Wagner Jevgenij Prigožin. Na družbenih omrežjih se je med tem pojavilo več videoposnetkov, ki naj bi prikazovali strmoglavljenje njegovega letala.

Umrlo naj bi deset ljudi

Zasebno letalo družbe Embraer, na katerem je bilo po poročanju ruske tiskovne agencije TASS deset ljudi, je stmoglavilo na poti iz Moskve do Sankt Petersburga. Na krovu naj bi bili poleg Prigožina še nekateri drugi visoki predstavniki Wagnerjeve skupine. Strmoglavljenja ni preživel nihče.

Je imel prste vmes Putin?

Nenavadna smrt človeka na visokem položaju le nekaj mesecev po tem, ko si je pred očmi celega sveta drznil zoperstaviti se volji ruskega predsednika Vladimirja Putina, odpira vprašanja, ali je šlo pri strmoglavljenju res za nesrečo.

Prigožin se je po neuspelem poskusu državnega udara v javnosti ni kazal, le dan pred smrtjo pa se je v polni bojni opremi pojavil v videoposnetku, s katerega je bilo mogoče sklepati, da je v Afriki, piše N1.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol