Ni. Vu. | 16. 10. 2023, 10:11

Joe Biden s prvo glasno in predvsem javno kritiko Izraelu: za predsednika ZDA bi bila okupacija Gaze velika napaka

Profimedia

Na Bližnjem vzhodu so razmere še naprej zelo, zelo napete.

Predsednik ZDA Joe Biden je opozoril, da bi bila morebitna izraelska okupacija Gaze "velika napaka", kljub temu pa vlada Benjamina Netanjahuja še naprej pospešeno pripravlja kopensko invazijo na palestinsko ozemlje, poroča Al Jazeera.

V videoposnetku, ki ga je objavil CBS News 60 Minutes, je Biden dodal, da podpira humanitarni koridor, ki bi omogočil ljudem zapustiti Gazo in hkrati pomagal pri dostavi humanitarne pomoči, vključno s hrano in vodo.

"Prepričan sem, da bo Izrael deloval v skladu z vojnimi pravili," je poudaril Biden, ki je doslej vedno podpiral Izrael. Predsednik ZDA je prav tako izrazil prepričanje, da Hamas ne predstavlja vseh palestinskih ljudi in da si želi, da bi bila teroristična skupina popolnoma uničena.

Morda na obisk v Izrael

Agencija Associated Press medtem poroča, da Joe Biden razmišlja o obisku Izraela v prihodnjih dneh. Visoki uradnik administracije, ki je želel ostati anonimen, je ob tem izjavil, da ni še nič dokončnega in da javno ne more razpravljati o notranjih zadevah glede morebitnih predsedniških potovanjih.

Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol