Uredništvo | 21. 11. 2023, 21:45

Minister za digitalno preobrazbo napačno uporabil preprost pripomoček in požel ogromno smeha (VIDEO)

Profimedia

Čeprav oblvlada napredno tehnologijo, ima očitno težave s starejšo in bolj preverjeno tehniko.

Novopečeni španski minister za digitalno preobrazbo José Luis Escrivá je na družbenih omrežjih požel salve smeha, ko se je izkazalo, da se morda res spozna na digitalno tehnologijo, a zagotovo ne razume, kako deluje nekaj tako preprostega, kot je stojalo za kozarec. 

@arlettacats

Dont forget to leave me a follow!

♬ dźwięk oryginalny - marlenka

Zaplet na prvem javnem nastopu

Luis Escrivá je član nove španske vlade, ki jo je sestavil premier Pedro Sánchez. A minister, ki bo bdel nad digitalno preobrazbo v Španiji, je na svojem prvem uradnem srečanju z novinarji največ pozornosti pritegnil zaradi zabavnega zapleta s kozarcem vode in stojalom za kozarec.

Ni znano, kaj točno se je ministru pletlo po glavi, ko je prijel steklenico z vodo pred zbranimi novinarji namesto v kozarec natočil v stojalo za kozarec. Najverjetneje je menil, da je v njem do popolnosti zloščen prazen kozarec. A ko je ugotovil svojo zmoto, si ni mogel kaj, da se ne bi na svoj račun tudi sam odkrito nasmejal. "Imam težavo," je rekel in si vodo smeje natočil še enkrat - tokrat v kozarec.

Profimedia

Odziv na družbenih omrežjih

Njegovo odkrito reakcijo na lastno napako so s pozitivnimi in zabavnimi komentarji sprejeli tudi na Redditu, kjer se je kmalu znašel posnetek spodrsljaja. "Tip je tako vpet v digitalni svet, da nima časa za dojemanje realnosti," se je pošalil nek uporabnik. Nekdo drug pa je zapisal: "Minister se dobro znajde v digitalni preobrazbi. Težave ima s starejšo tehniko, kot so mize in skodelice."

Tretji uporabnik se je spomnil na nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Zamislil si je, kako bi se on odzval v takšni situaciji: "Predstavljam si, da bi to naredil Trump in popolnoma nasproten odziv, ki bi ga dobili. Osvežujoče je videti ljudi, ki se lastnim napakam smejijo, namesto da lažejo oziroma obtožujejo druge."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol