P.M. | 7. 5. 2023, 14:48

V napadu umrla hči legendarnega odbojkarja z junaškim dejanjem rešila sošolce pred smrtjo

Profimedia/fotomontaža

Učenci v Srbiji se bodo po uradnem tridnevnem žalovanju v državi v ponedeljek vrnili k pouku. Medtem na dan prihajajo nove podrobnosti streljanja na šoli.

V soboto so na osrednjem beograjskem pokopališču pokopali prve žrtve strelskega napada na osnovni šoli Vladislav Ribnikar, ki ga je usodnega 3. maja izvedel 13-letni učenec. Pokopali so tudi hčerko legendarnega odbojkarja in trenerja Dragana Kobiljskega, 14-letno Emo, ki je prav tako izgubila življenje v streljanju. V pogrebnem govoru, ki ga je za umrle imel vladika Ilarion, pa je javnost o njej izvedela nekaj, kar jim je še dodatno zlomilo srce.

Srbija je še vedno v šoku.

Srbija je še vedno v šoku.

Profimedia

Deklica, katere ime ni bilo na morilčevem seznamu za "poboj", se je oboroženemu fantu pogumno zoperstavila ter s svojim dejanjem rešila številne druge učence, piše srbski Blic. Mala junakinja Ema je stopila pred morilca in zavpila: "Zakaj to počneš, nehaj!", tako pa mnogim otrokom dala čas, da se rešijo pred podivjanim strelcem.

"Danes mi je zelo težko govoriti. Iz te muke in bolečine prosimo Gospoda, da nameni moč staršem, da bi še naprej živela za Emo," je med molitvijo dejal Ilarion. "Ema je stopila na pot zlu, ki je bilo v tistem nesrečnem dečku," je Ilarion dejal zbranim in nato opisal učenkino hrabro dejanje. Dejal je tudi, da ni naključje, da najboljši padejo, da lahko zaradi njihovega žrtvovanja ostali živimo naprej.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol