6. 4. 2022, 18:47

Kako so TI rockerski velikani pomagali Ukrajini?

Profimedia

Zadali so si plemenit CILJ, da zberejo še VEČ.

Tudi člani legendarne ameriške težkometalne skupine Metallica so se odločili pomagati  prebivalcem Ukrajine, kjer po ruskem napadu 24. februarja še vedno divja vojna. 

Pomoč v višini 450.000 evrov so namenili preko svoje dobrodelne organizacije All Within My Hands Foundation, ki jo je skupina ustanovila leta 2017. Donacijo so namenili neprofitni organizaciji World Central Kitchen, ki pomaga zagotavljati hrano na območjih naravnih nesreč, pomaga pa tudi beguncem, ki so bili zaradi vojne prisiljeni zbežati iz Ukrajine. Organizacijo je ustanovil kuharski mojster Jose Andres

Bobnar skupine Lars Ulrich je delo kuharjev iz organizacije World Central Kitchen označil kot neverjetno in izrazil ponos, da lahko z donacijo podprejo delo njihovih ekip, ki v tem trenutku pomagajo milijonom ukrajinskih beguncev. Po njegovih besedah ta organizacija predstavlja vse, za kar se zavzemajo tako člani Metallice kot njihova organizacija All Within My Hands Foundation.

Metallica želi sicer zbrati še več sredstev za pomoč beguncem, zadali so si cilj, da v dveh mesecih zberejo več kot milijon evrov. To bodo poskušali doseči s kampanjo prodaje majic z dizajnom umetnika Andrewa Cremeansa, ki je je grafiko v ta namen ravno tako doniral. Vsa sredstva od prodaje bodo namenjena financiranju organizacije World Central Kitchen.

Še dodatno sta se odzvala tudi frontman Metallice James Hetfield in kitarist Kirk Hamett, ki sta izrazila namero na dražbi prodati svoji kitari, na kateri bosta igrala na koncertu Metallica Night, ki se bo odvil 24. maja v San Franciscu v ZDA.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord