18. 6. 2022, 13:22

Kam v Grčijo? To so najcenejši in najdražji grški otoki

Profimedia

Grčija je priljubljena destinacija med Slovenci, izbira pravega otoka pa je odvisna predvsem od debeline vaše denarnice.

Potovanje po Grčiji je polno čudovite narave, bogate zgodovine in toplega morja. Ker ima Grčija več tisoč otokov, je izbira primerne destinacije včasih malo težja. Da se boste lažje odločili, smo vam pripravili najcenejše in najdražje grške otoke. 

Najcenejši otoki

1. Andros

S svojo čudovito naravo, svetovljanskim glavnim mestom, tradicionalnimi vasmi in neverjetnimi plažami je otok Andros priljubljen v vseh letnih časih. Je eden od najbližjih kikladskih otokov grški prestolnici. Otok je primeren za kratkodnevne izlete in tudi daljše počitnice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andros • A Unique Greek Island (@andros.greece)

Glavno mesto otoka, Chora je dom številnih slavnih grških kapitanov in lastnikov ladij. Andros velja za najcenejši grški otok. 

2. Ajgina

Ajgina je eden od Saronskih grških otokov v Saronskem zalivu, nahaja pa se 27 kilometrov od Aten. Ugasli vulkan predstavlja dve tretjini Ajgine. Na obrobju lahko najdete očarljive majhne vasice z značilnim tradicionalnim značajem, kot so Agia Marina, Perdika, Souvala, Kypseli, Agii in Vagia.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Αίγινα - Aegina island 💙 (@aegina_greece_)

Čeprav je otok majhen, se ponaša s številnimi znamenitostmi in naravnimi lepotami. Najbolj priljubljena znamenitost je tempelj Aphea. Prednost otoka pa je tudi, da za obisk ne potrebujete veliko denarja. 

3. Naxos

Naxos velja za enega od prvih grških otokov, na katerem so uporabljali marmor, zato mu dajejo poseben čar slikovite vasice z belimi hiškami. Hiške imajo majhna in pisana okna in jih obdajajo kamnito tlakovane ozke ulice. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ●○ Naxos Travel ○● (@naxostravel)

Na otoku ni mednarodnega letališča, zato je tudi manj tujih turistov. Naxos je primeren za ljubitelje kristalne vode, peščenih plaž, grške kulinarike, aktivnih počitnic, vodnih športov, od vetra odvisnih vodnih športov in raziskovanja grške kulture. Je tudi zelo cenovno dostopen otok

Najdražji otoki 

1. Santorini 

Santorini je mali grški otok, ki je znan po najlepših sončnih zahodih na svetu. Njegova največja posebnost in hkrati privlačnost je napol potopljena kaldera z mogočnimi klifi. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Santorini (@santorini)

Med največje atrakcije otoka spada znamenita vasica Oia, ki očara z osupljivo arhitekturo ter belo modrimi hišicami.

Santorini je bil že večkrat izbran za najbolj priljubljeno destinacijo v Evropi in za najlepši vulkan na svetu. Zaradi svoje priljubljenosti pa je tudi najdražji grški otok

2. Mikonos

Grški otok Mikonos se je iz ribiškega otoka spremenil v eno od najdražjih destinacij v zadnjih letih. Otok je postal priljubljen zaradi nekdanje prve dame ZDA Jackie Kennedy. Ta si ga je izbrala za oddih s takratnim drugim možem, grškim ladjarjem Aristotelom Onassisom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 📍Mykonos , Greece 🇬🇷 (@mykonos_vacation)

Pri turistih je najbolj priljubljena plaža Nammos, ker je poleg urejenega kopališča in bogate ponudbe tudi globokomorsko pristanišče, kamor svoje jahte radi privežejo milijarderji. 

3. Kreta

Kreta je največji grški otok v Egejskem morju in peti največji v Sredozemskem morju. Redki otoki so obdarjeni s tako čudovitimi zalivi kot Kreta. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Crete (@creta_isla_)

Očarale vas bodo južnomorske lagune s finim belim peskom na zahodni obali otoka, s senco na plaži palm Vái na vzhodu ali na pisanih prodnatih plažah s strmimi obalami. Družine bodo našle svoj raj v majhnih zalivih, izleti z ladjo pa vas bodo odpeljali na obmorske otoke.

Kreta velja za tretji najdražji otok v Grčiji, vseeno pa je cenovno bolj dostopna kot Santorini in Mikonos. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ