R. K. | 14. 9. 2022, 12:55

Karel III. izgublja živce: "Ne prenesem te preklete stvari"

Profimedia/fotomontaža

Britanski monarh je bil med obiskom Severne Irske spet v središču pozornosti. Kamere so ga tokrat ujele v trenutku jeze.

Novopečeni britanski kralj Karel III. je v dneh po kronanju pritegnil pozornost javnosti, ko je izgubil živce, ker mu je v ključnem trenutku ponagajalo pisalo. Tokrat se je incident ponovil, monarhu je namreč pred kamero pisalo spet zatajilo, njegova reakcija pa je bila zdaj še ostrejša.

Do najnovejšega incidenta je prišlo, ko sta monarh in kraljica soproga Camilla obiskala Severno Irsko, kjer se je v dvorcu Hillsborough v Belfastu srečal s severnoirskimi političnimi predstavniki. V sklopu obiska je bilo načrtovano, da se bosta Karel III. in njegova žena podpisala v knjigo obiskovalcev, pri čemer pa se je zapletlo. 

Kralj se je najprej zmotil pri zapisu datuma, namesto 13. september je zapisal 12. To je sprožilo njegovo nejevoljo, ki se je le še stopnjevala, ko je zatajilo tudi pero, s katerim je pisal. Pisalo, ki je v kraljevih rokah očitno puščalo črnino, ga je razjezilo: "Ne prenesem te preklete stvari." Ob tem je vstal, pero potisnil v roke kraljice soproge in se vidno jezen trudil, da bi razlito črnilo očistil s svojih prstov.

Ob tem je britanski kralj glasno potarnal, da se to zgodi "prekleto vsakič".

Pomočnik je pero, ki je kralja razjezilo, kmalu zatem odstranil ter prinesel novega. Karel III. in kraljica soproga sta se tako v knjigo obiskovalcev nazadnje vendarle uspešno podpisala. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.