P. L. | 12. 9. 2022, 19:33

Kralj zaradi malenkosti pobesnel nad pomočnikom. Na dan prihajajo šokantne podrobnosti

Youtube/The Guardian

Posnetki besnega Karla III. so preplavili družbena omrežja. Šale na njegov račun dežujejo med uporabniki, ki se sprašujejo, ali sam ni mogel opraviti preposte naloge.

Posnetki svečane ceremonije iz palače St. Jamesa,  na kateri je bil v soboto Karel III. svečano proglašen za kralja, so postali viralni. Še preden mu je uspelo podpisati listino, se je razjezil na uslužbence.

Med podpisovanjem ga je zmotil podstavek za nalivno pero, ki je bil na mizi, zato je z jeznim obrazom pomignil pomočniku, naj ga umakne. Ta je predmet spotike odmaknil, a to ni bilo dovolj, kar je Karel III. arogantno pokazal. Mnogi so mnenja, da je pokazal svoj pravi obraz in da pokojna kraljica Elizabeta II. kaj takšnega ne bi nikoli storila.

"Služabnik mora počistiti mizo, ne morete od mene pričakovati, da bom sam premikal predmete!, Je že pobesnel, pa je podpisal šele prvo listino," sta se glasila dva izmed številnih komentarjev.

Razvajeni princ

Še preden je Karel postal kralj, pa so o njegovem obnašanju spregovorili v dokumentarnem filmu iz leta 2015. Nekdanji uslužbenci britanske kraljeve družine so med drugim razkrili kaprice kraljevih članov, poroča portal Siol.

Med intervjuvanci je bil tudi Paul Burrell, nekdanji butler takrat še valižanskega princa, ki je razkril, da je imel bodoči kralj nenavadne zahteve.

Uslužbenci so mu morali vsako jutro zlikati pižamo, celo vezalke za čevlje. Ko so mu pripravljali kopel, je morala imeti voda točno določeno temperaturo, čep v odtoku pa v točno določenem položaju. Kot še poroča portal, naj bi mu vsako jutro na zobno ščetko stisnili nekaj zobne paste.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.