R.S. | 23. 1. 2023, 16:59

Kate in William sta po izdaji knjige princa Harryja v resnih težavah

Profimedia

Vsi člani kraljeve družine se trudijo, da bi bili prikazani v karseda dobri luči. Princ Harry pa jim je pokvaril načrte ...

Princ Harry je pred kratkim izdal knjigo Rezerva, ki je dvignila ogromno prahu. V njej razlaga podrobnosti o njegovem življenju in življenju kraljeve družine. Med drugim je brata Williama obtožil fizičnega napada. "Zgrabil me je za ovratnik, mi strgal verižico in me vrgel na tla," je zapisal.

Priljubljenost kraljevih članov pada 

Knjiga je povzročila pravi razkol - medtem ko so nekateri ostro obsojali izdajo knjige, so drugi potezo Harrya podprli. Dejstvo pa ostaja - vsem članom britanske kraljeve družine je posledično padla priljubljenost. Največji upad priljubljenosti beleži princ William. Čeprav je še vedno najbolj priljubljen član kraljeve družine (podpira ga kar 61 odstotkov sodelujočih v javnomnenjski raziskavi Ipsos Morija), mu je priljubljenost vseeno padla za kar 8 odstotkov.

Profimedia

Kate Middleton je priljubljenost padla za 7 odstotkov in si sedaj drugo mesto deli s princeso Anne. Podpora je za 7 odstotkov manjša tudi pri princu Harryju. Manj kot četrtina sodelujočih pravi, da ima o Harryju pozitivno mnenje. 

Zakaj javno mnenje vpliva na kraljevo družino? 

Kot sta princ Harry in Meghan Markle povedala v njunem dokumentarnem filmu Harry&Meghan, je za člane kraljeve družine ključno, da v javnosti ohranjajo dobro podobo - ker kraljevo družino financirajo davkoplačevalci. Tako se vsi člani kraljeve družine trudijo (z različnimi obiski in dobrodelnostjo), da bi bi bili prikazani v karseda dobri luči. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.