R. K. | 13. 7. 2022, 15:24 | Vir: STA

Kateri župan je v bordelu s službeno kartico “pomotoma” zapravil 1.560 evrov?

Profimedia

V nočnem klubu, ki je na svoji spletni strani oglaševal erotično izkušnjo z neprekinjenim šov programom, naj bi plačal več storitev.

V dalmatinski občini Murter-Kornati je odjeknil škandal, povezan z neutemeljeno porabo javnega denarja. Tamkajšnji župan Toni Turčinov je namreč leta 2019 v javni hiši v Celovcu svoje račune poravnal z občinsko kartico in pri tem porabil 1.560 evrov proračunskega denarja.

Profimedia

V nočnem klubu so ponujali erotična doživetja

Hrvaški mediji so pridobili dokumente in račune, ki naj bi dokazovali, da je Turčinov aprila 2019 med 1.37 in 3.38 zjutraj v klubu La Cocotte v Celovcu s službeno kartico poravnal dva računa za 600 evrov in enega za 360 evrov in tako v eni noči za plačilo storitev v bordelu porabil 1.560 evrov občinskega denarja, poroča slovenski portal N1. Župan naj bi svoje dejanje nato skušal prikriti.

Avstrijski klub La Cocotte, ki so ga vmes že zaprli, je v času svojega delovanja na spletnih straneh oglaševal erotično izkušnjo z neprekinjenim šov programom, gosti pa so lahko izbrali tudi intimno druženje v zasebnih sobah.

Profimedia

Pomešal naj bi službeno in osebno bančno karico

Turčinov je za hrvaške medije potrdil, da je bil v klubu na večerni zabavi ter da je bil v družbi potencialnih gostov in gostiteljev. Pojasnil je, da je račun želel poravnati s svojo osebno kartico, a je med plačevanjem zamešal kartici. Kot je še dejal, naj bi se to zgodilo, ker sta obe katici izdani pri isti banki. Ob tem se je občanom tudi opravičil. Kot so še zapisali pri N1, se je župan odgovorom za hrvaške medije sicer sprva izmikal in dejal celo, da se dejanja ne spominja.

Župan napake uradno tudi ni skušal odpraviti, kar bi z upoštevanjem določenih protokolov lahko storil, je za hrvaške medije pojasnila nekdanja predsednica hrvaške komisije za navzkrižja interesov Dalija Orešković.

Turčinov naj bi namesto tega kasneje z lastnim denarjem poravnal stroške za bivanje občinske delegacije v Avstriji, račun pa je tudi tam znašal točno 1560 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord