R.S. | 15. 10. 2022, 08:23

Kdor išče, ta najde: oče in sin sta se po 55 letih prvič srečala

Profimedia

"Njegov prijatelj me je odpeljal v restavracijo, kjer sva se srečala, naju predstavil in naju potem pustil, da se pogovoriva," je povedal presrečen Nizozemec. 

Hrvaški mediji so pred kratkim poročali o Nizozemcu Stefanu Brouwersu, ki je v Dalmaciji iskal očeta, ki ga nikoli ni spoznal. Njegova starša sta namreč leta 1967 v Dubrovniku imela poletno romanco, po vrnitvi domov pa je mama ugotovila, da je noseča.

V javnem pismu je Nizozemec prosil za pomoč pri iskanju očeta. Njegov oče naj bi bil natakar v dubrovniškem hotelu Bellevue. Zdaj je zgodba dobila srečen konec, saj sta se oče in sin po 55 letih končno spoznala. 

Iskanje vodilo v pet držav

Spletni portal Total Croatia News je sporočil, da je bilo iskanje uspešno. "Preplavila so nas sporočila, ki so nas v iskanju očeta vodila v kar pet držav," je povedal vodja portala Paul Bradbury. Pri iskanju so se mu pridružili tudi novinarski kolegi. V stik z njimi je stopil prijatelj moškega, ki so ga iskali. 

Nista se odločila za test očetovstva

Brouwers je za spletni portal 24Sata povedal, da si ni predstavljal, da se bo tako izteklo. "Ta prijatelj me je odpeljal v restavracijo, kjer sva se srečala, naju predstavil in naju potem pustil, da se pogovoriva."

"Moj oče je topel in nežen človek z odličnim smislom za humor. Oba sva bila sprva nekoliko živčna, a sva se kmalu sprostila. Skupaj sva preživela več ur, si izmenjala številki in poskušala bova ostati v stiku. Nisva se odločila za test očetovstva, to je zagotovo on, saj se zgodba ujema, pa tudi podobna sva si," je dejal Nizozemec.

Njegov oče si je kasneje ustvaril družino, Nizozemec ima zdaj veliko več sorodnikov. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol