16. 11. 2023, 09:10 | Vir: STA

Ognjeni zublji zajeli premogovniško podjetje: smrtnih žrtev 25, več deset poškodovanih

Profimedia

Vzrok požara še ni znan. 

V požaru, ki je danes izbruhnil v poslopju premogovniškega podjetja na severu Kitajske, je po poročanju državnih medijev umrlo najmanj 25 ljudi, več deset je bilo poškodovanih. Ogenj, ki je zajel štirinadstropno stavbo, so gasilci že pogasili, vzrok požara pa še ni znan.

Požar je v jutranjih urah po lokalnem času izbruhnil v mestu Luliang v provinci Shanxi v poslopju, ki pripada premogovniškemu podjetju Yongju. Doslej so lokalne oblasti potrdile 25 smrtnih žrtev. Vsega skupaj naj bi iz stavbe evakuirali 63 ljudi, od katerih so jih 51 prepeljali v bolnišnice.

Posnetki na družbenih medijih so prikazovali ognjene zublje in dim, ki se je dvigal nad stavbo, pred njo pa je bilo zbranih več deset ljudi.

Požar so sicer vmes že pogasili, medtem ko preiskava vzroke še poteka, poročanje državnih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Na Kitajskem so industrijske nesreče pogoste zaradi ohlapnih varnostnih standardov in njihovega nedoslednega izvajanja. Julija je denimo na severovzhodu države umrlo 11 ljudi, ko se je zrušila streha šolske telovadnice. Mesec pred tem je v eksploziji v restavraciji na severozahodu Kitajske umrlo 31 ljudi, aprila pa je požar v bolnišnici v Pekingu terjal 29 življenj.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol