R.S. | 4. 5. 2023, 12:01

Ko je njena sestra Maddie izginila, je bila stara zgolj dve leti ... zdaj je prvič spregovorila v javnosti

Profimedia/fotomontaža

Družina pogrešane Madeleine McCann že več kot 16 let išče odgovor na vprašanje, kaj se je zgodilo na tisti usodni večer na Portugalskem ...

Leta 2007 je na Portugalskem izginila britanska deklica Madeleine McCann. Takrat triletna Britanka je sredi noči izginila v prestižnem hotelskem kompleksu v kraju, ki je veljal za varnega. Do danes ni znano, kaj se je z njo zgodilo, nemški preiskovalci pa so prepričani, da jo je umoril pedofil Christian Brueckner

V Rothleyju, domači vasici McCannovih, se je na obletnico izginotja zbrala množica ljudi. Med njimi je bila tudi mlajša sestra izginule deklice, Amelie McCann. 18-letnica je bila nazadnje v javnosti fotografirana kot otrok. 

Profimedia

McCannova je na dogodku dejala: "Lepo je, da smo vsi tukaj, vendar gre za žalosten dogodek." Za Maddie in druge pogrešane otroke je prižgala svečo. Njen brat dvojček Sean se slovesnosti ni udeležil.

Starša Madeleine McCann tokrat nista nagovorila zbranih, večkrat pa sta že poudarila, da še vedno nista izgubila upanja, da je njuna pogrešana hčerka živa. "Kate in Gerry sta zelo ganjena zaradi množice ljudi, ki je danes prišla. Po vseh teh letih se ljudje še vedno zbirajo, nekateri pridejo vsako leto, nekateri pa so novi in zelo smo hvaležni," je po dogodku dejal Brian Kennedy, stric Kate McCann.   

Amelie McCann