R. K. | 4. 4. 2023, 15:14

Znan je težko pričakovan rezultat analize DNK: so končno našli pogrešano Madeleine McCann?

Youtube/Dr. Phil/posnetek zaslona/Profimedia/fotomontaža

Poljakinja Julia Wendell, ki trdi, da bi lahko bila pogrešana britanska deklica, je opravila analizo DNK.

Rezultati so dali dolgo pričakovane odgovore, ali je ravno ona deklica, ki je leta 2007 med dopustovanjem s svojo družino izginila iz znanega portugalskega letovišča.

100-odstotna Poljakinja

Primer pa, kot kaže, še ne bo rešen. Rezultati analize DNK so namreč pokazali, da Wendellova, znana tudi kot Julia Faustyna ali Julia Wandelt, ni Madeleine McCann. Poljakinja je na naslovnice svetovnih medijev prišla po tem, ko je začela zaradi domnevnih vizualnih podobnosti na Instagramu namigovati, da bi lahko bila ravno ona pogrešana deklica, piše Mirror.

Profimedia

Rezultati analize DNK so prispeli po tednih čakanja in nedvoumno potrdili, da Wendellova ni pogrešana Madeleine, ampak prihaja iz Poljske. Delno je tudi litovskega in ruskega porekla. Zagotovo pa nima britanskih niti nemških korenin. "Rezultati testa so pokazali, da je 100-odstotno poljske krvi," je povedala dr. Fia Johansson, ki je pomagala pri preiskavi.

Gostovanje v znani pogovorni oddaji

A po njenih besedah trud Wendellove ni bil zaman, saj je njeno iskanje odgovorov preiskavo Maddijinega izginotja pomagalo premakniti z mrtve točke. Poljakinja, ki se je po besedah Johanssonove zaradi svoje preteklosti pred odhodom iz ZDA razjokala, je pred kratkim gostovala v priljubljeni ameriški pogovorni oddaji Dr. Phil, ki jo vodi Phil McGraw

Profimedia

Med nastopom je govorila o svojih zgodnjih spominih in pokazala svoje otroške fotografije, da bi tako podprla trditve o svojem domnevnem poreklu. Že od vsega začetka ji nasprotujeta njena starša, ki vztrajata, da je Julia njun biološki otrok, vsa namigovanja o ugrabitvi odločno zanikata. 

S svojo mamo ne želi imeti opravka

"Za nas kot družino je očitno, da je Julia naša hči, vnukinja, sestra, nečakinja, sestrična. Imamo spomine, imamo fotografije. Tudi Julija ima te fotografije," so dejali člani njene družine in dodali: "očitno je, da Julia ni Maddie. Zaradi trenutne situacije smo obupani," navaja Dnevnik.hr.

Wendellova pa je med tem zatrdila, da, ne glede na to, kaj so pokazali izvidi testa DNK, ne želi imeti opravka s svojo mamo: "Če je ona moja mama, ne želim imeti stika z njo, to je vse. A verjamem, da ni moja mama," je njene besede navedel Mirror

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol