R. K. | 20. 2. 2023, 16:02

Pojavila se je Poljakinja, ki trdi, da je pogrešana Maddie McCann: bodo starši pristali na test DNK?

Profimedia/Instagram/iammadeleinemccan/fotomontaža

Je najbolj znana deklica na svetu, ki je leta 2005 izginila iz portugalskega letovišča, končno najdena?

Številne uporabnike družbenih omrežij so v zadnjih dneh pritegnile objave mlade Poljakinje, ki trdi da je ravno ona Madeleine McCann - britanska deklica, ki je pred 16 leti izginila iz letovišča na Portugalskem, kjer je bila na počitnicah s svojo družino. Poljakinja naj bi skušala priti v stik z družino pogrešane deklice, opraviti pa želi tudi DNK test, ki bi vsakršen dvom dokončno ovrgel. Po nekaterih podatkih naj bi družina na test že pristala.

Nenavadne izjave 

Poljakinja Julia Wandelt je pred dnevi ustvarila profil na Instagramu in začela s svojimi objavami opozarjati na podobnosti z izginulo deklico. Kot je razkrila, je o svoji identiteti podvomila pred nekaj meseci, ko je od babice slišala nekaj, kar je pritegnilo njeno pozornost. Kaj je to bilo, ni izdala. Dejala je, da je uradno sicer stara 21 let, kar se ne sklada s starostjo britanske deklice, ki bi bila danes stara 19 let. A Wandeltova meni, da bi lahko bila starost napačna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Help me, I need to talk with Kate and Gerry McCann (@iammadeleinemccan)

V svojih objavah je med drugim zapisala, da se ne spomni svojega otroštva, v svojih zapisih pa se obrača na preiskovalce in medije kot tudi na družino izginule deklice, naj ji dovoljio opraviti DNK test. Hkrati trdi, da jo preiskovalci ignorirajo. V objavah je fotografije deklice in njenih staršev primerjala s svojimi, ob tem pa opozarjala na domnevne podobnosti, kot so različna znamenja na njenem telesu.

Dekličina družina molči

Kmalu se je na Instagramu pojavilo več podobnih profilov enakim imenom, vsi pa delijo podobne fotografije. Na enem izmed njih se je pojavil zapis, da naj bi Poljakinja poskušala stopiti v kontakt z dekličino družino, a jo ta ignorira, na drugem pa piše, da naj bi starša Madeleine McCann na testiranje pristala. Kaj od tega je res, zaenkrat ni mogoče preveriti, saj se dekličina družina javno na trditve Poljakinje še ni odzvala.

 

Profimedia

Starši deklice še vedno niso izgubili upanja, da je njihova hčerka živa. Portugalski preiskovalci so sicer lani na pobudo nemških policistov za osumljenca imenovali Nemca Christiana Brücknerja, ki so ga obsodili, ker je leta 2005 v istem kraju, kjer je dve leti kasneje izginila Madelein, obsodili zaradi posilstva 72-letne ameriške turistke. Klub temu tožilci niso zbrali dovolj dokazov, da bi Brücknerja obsodili, poroča N1.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord