R.S. | 5. 5. 2023, 09:22

Ko je oče 21-letnega morilca izvedel za njegov strelski pohod, se je zgrudil na tla

Profimedia/Facebook/Moj Beograd/fotomontaža

V preteklosti je bil 21-letnik že ovaden zaradi tatvine in napada na uradno osebo, vendar ni bil obsojen.

Srbski mediji poročajo, da je napadalec, ki je v okolici Mladenovca ubil osem ljudi, 21-letni Uroš Blažić. Njegovi sovaščani so povedali, da je bil nekoliko poseben, ampak temu niso posvečali posebne pozornosti. Kljub temu se je znal z vsakim šaliti, vaščani pa niso niti pomislili, da bi bil zmožen koga ubiti. 

21-letnik naj bi bil v preteklosti že ovaden zaradi nasilja, vendar ni bil obsojen, poroča Telegraf. Njegov oče je častnik v srbski vojski, ko pa je izvedel za sinov strelski pohod, se je po besedah očividcev zgrudil na tla. 

Strelski pohod

21-letnik je v četrtek zvečer v treh vaseh blizu Mladenovca, kakih 60 kilometrov južno od srbske prestolnice, streljal iz vozečega vozila in nato pobegnil. Po navedbah medijev je do streljanja prišlo v vaseh Dubona, Šepšin in Malo Orašje. 

Med mrtvimi naj bi bil tudi mlajši policist in njegova sestra, najmlajša smrtna žrtev pa naj bi bila rojena leta 2008, navaja srbski časnik Blic. Ubitih je bilo osem ljudi, enajst pa ranjenih. Storilca so oblasti po celonočni iskalni akciji našle. 

Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol