R.S. | 5. 5. 2023, 06:49

Nova grozljivka v Srbiji: 21-letnik ustrelil 25 oseb, umrlo jih je osem

Profimedia

Med žrtvami so tudi policist, njegova sestra in 14-letni deček. Policija storilca še vedno išče. 

Srbija je v šoku. V četrtek zvečer je 21-letni osumljenec po sporu na šolskem dvorišču odšel domov in v bližini naselja Mladenovac ustrelil 25 oseb. Na več lokacijah je iz avtomobila streljal na moške, ženske in otroke. Osem jih je umrlo, po neuradnih informacijah srbskih medijev pa naj bi bilo mrtvih še več. Najmlajša smrtna žrtev naj bi bila rojena leta 2008. Po navedbah medijev je do streljanja prišlo v vaseh Dubona, Šepšin in Malo Orašje.

Med žrtvami sta policist in njegova sestra, s katerima naj bi se 21-letnik sprl. Umrl je tudi 14-letni deček. Najmanj sedem oseb je v kritičnem stanju in čakajo na operacijo. Po napadu je storilec pobegnil, nazadnje naj bi ga videli v vasi Šepšin. Na terenu so protiteroristične enote. Srbski mediji poročajo, da naj bi se 21-letnik skrival pred policijo, iskanje pa otežujeta noč in nedostopen teren. Oblasti si pri iskanju pomagajo tudi s termovizijsko kamero. Skupaj je na terenu več kot 600 pripadnikov notranjega ministrstva. 

Policija je zaprla dostop do več vasi na območju, zaskrbljeni svojci pa se zbirajo pred beograjskim urgentnim centrom, kamor so prepeljali več ranjenih v napadu. Stanje dveh ranjenih oseb je še vedno kritično. Ministrstvo za zdravje je pozvalo h krvodajalstvu, saj je nujno potrebna kri vseh krvnih skupin.

Srbijo je sicer pred dnevi pretresel smrtonosni napad v središču Beograda, v katerem je 13-letni učenec z očetovo pištolo ubil osem učencev in varnostnika. Ranil je še sedem ljudi. Mladoletnik, ki so ga prijeli, je napad načrtoval vnaprej. 

Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol