R.S. | 14. 2. 2024, 09:34

Mladi morilec Kosta prvič točil krokodilje solze: razlog je presenetil tudi zdravnike

Mirror

Ali 14-letnik končno obžaluje svoj zločin? 

Srbijo je lani pretresel strelski pohod na osnovni šoli Vladislava Ribnikarja. Takrat 13-letni Kosta Kecmanović je ubil devet sovrstnikov in varnostnika. Zaradi njegove starosti ni kazensko odgovarjal, mladoletnika pa so po zločinu namestili v psihiatrično kliniko za otroke v Beogradu. V kliniki se je pritoževal zaradi hrane, večkrat je tudi zahteval, da gre domov. Večino časa je bil jezen, nikoli pa ni pokazal nobenega obžalovanja. 

Prvič je jokal

Srbski mediji poročajo, da je Kecmanović pred kratkim več ur jokal v svoji postelji, nikomur pa ni želel povedati, zakaj. Medicinsko osebje se je spraševalo, ali končno obžaluje svoja dejanja. Na koncu se je izkazalo, da zgolj pogreša svojo sestro. Medicinski sestri je zaupal, da bi rad videl svojo sestro ali vsaj videl njeno fotografijo. Želel je vedeti, kako je in kaj se pri njej dogaja. 

Profimedia

Oče ga je učil streljati

Javnost za strelski pohod na srbski osnovni šoli krivi predvsem starše mladoletnika. Proti njima je bila vložena obtožnica, grozi jima zapor. Oče morilca je osumljen, da je ravnal v nasprotju z zakonom o orožju in strelivu. Orožje je namesto v kovinski blagajni s ključem hranil v dveh plastičnih zabojih, ki se uporabljata za prenos orožja in ne za varno hrambo.

"Oče je otroku omogočil posest dveh pištol, svojega sina pa je pred tem učil streljati v strelskem društvu. Otrok je do orožja prišel 1. maja, nato pa ga je 3. maja spravil v nahrbtnik in odnesel v šolo," je navedel vrhovni državni tožilec. Zoper mamo pa poteka postopek zaradi nedovoljenega nošenja in posedovanja orožja. Njen DNK so našli na naboju, najdenem v kabinetu za zgodovino.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord