11. 2. 2024, 12:26 | Vir: STA

Kralj Karel III. se je prvič oglasil po diagnozi raka, to je povedal

Profimedia

Spodbudne besede so 75-letniku segle do srca. 

Britanski kralj Karel III. se je v prvi izjavi za javnost po diagnozi raka zahvalil za vsa sporočila podpore in lepe želje, ki jih je prejel v zadnjih dneh. "Kot vedo vsi, ki jih je prizadel rak, so takšne prijazne misli največja tolažba in spodbuda," je zapisal 75-letni monarh.

V sporočilu, objavljenem na spletni strani Buckinghamske palače in na družbenem omrežju X, je Karel III. še zapisal, da je enako spodbudno tudi slišati, kako je razkritje njegove diagnoze pripomoglo k boljšemu razumevanju bolezni.

Izpostavil je tudi delo organizacij, ki podpirajo bolnike z rakom, in njihove družine v Združenem kraljestvu in po svetu. "Moje vseživljenjsko občudovanje njihove neutrudne skrbi in predanosti je zaradi moje osebne izkušnje še toliko večje," je dodal kralj in se podpisal kot Charles R.

Buckinghamska palača je v ponedeljek sporočila, da so Karlu III. diagnosticirali raka, da je začel zdravljenje in si vzel premor od javnih dolžnosti. Vrste raka niso navedli, so pa sporočili, da ne gre za raka prostate. Britanskemu kralju so rakavo obolenje odkrili med operacijo prostate konec januarja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol