N. B. | 28. 6. 2022, 16:57

Kraljica zavrnila ponujeno pomoč: še vedno zmore sama

Britanska kraljica je bila rojena 21. aprila 1926.

Profimedia

Angleška monarhinja si je očitno povrnila moči. Čeprav so se pojavljala številna ugibanja, da je močno opešala,  je zdaj vsem dokazala nasprotno!

Ob prihodu v škotski Edinburg so jo opazili, kako z lahkotnim korakom in nasmejana sestopa z vlaka. Svojim oboževalcem je Elizabeta II. sproščeno pomahala, zavrnila pa je tudi pomoč asistenta, ki ji je želel pomagati pri hoji. Oblečena v pudrasto moder kostim, z ujemajočim klobučkom in biserno ogrlico okoli vratu, je nadaljevala pot na tradicionalno škotsko Ceremonijo ključev. Tam so kraljici podarili ključe mesta, kraljica pa se je sestala s škotskim ministrom Nicolo Sturgeonom. 96-letnico sta na dogodku spremljala princ Edward in grofica Sophie.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal family (Fanpage) (@fanroyalfamily)

Spomnimo, v javnosti že nekaj časa krožijo govorice, da je kraljica šibkega zdravja in da se bo predčasno odpovedala prestolu.

Profimedia

Marsikdo je bil zaskrbljen, ko je kraljica med velikim praznovanjem svojega jubileja prvič v zgodovini odpovedala prisotnost na zahvalni maši in konjskih dirkah v Epsom Downsu. Veliki koncert, ki se je v njeno čast odvijal v Buckinghamski palači, pa je prek televizijskega prenosa spremljala iz domačega naslanjača.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec