31. 5. 2022, 23:07

Krava na Braču že naveličana visokih temperatur! Kar je storila, vas bo iskreno nasmejalo

Profimedia

V mestu Milna na otoku Brač krave lokalnemu prebivalstvu povzročajo kar nekaj preglavic. Že leta se po otoku sprehaja čreda krav, ki si privošči marsikaj. 

Ena izmed članic kravje ekipe je sredi dneva obiskala bazen enega izmed tamkajšnjih lokalov in skočila v bazen! Po poročanju lokalnih medijev naj bi kravica noč preživela v bazenu. 

Pri reševanju nesrečnice so pomagali tudi lokalni policisti, poklicali pa so celo vlečno službo. Preden je slednja prišla jim jo je že uspelo izvleči iz vode. "Eden izmed moških je bil v bazenu s kravo, da jo je lahko potiskal, medtem ko smo preostali pomagali na suhem," je za 24sata pojasnil eden izmed gasilcev. 

Po reševanju je ponjo prišel njen lastnik, ki pa ga je sicer napadla in ga lažje poškodovala. Kot poroča hrvaški portal 24sata jo je lastnik odnesel brez poškodb. 

Župan mesta Milna Frane Lozić je povedal, da gre za "kronično težavo". Dodal je, da v zadnjem letu in pol podobnih incidentov ni bilo, prej pa se je to dogajalo zelo pogosto.

Lastnik krav že pod drobnogledom policistov 

Lastnik Tonko Nazor je bil na policijski postaji na Braču obravnavan že 24 krat –19 zaradi motenja javnega reda in miru ter pet za govedo, ki se je na cesti znašlo brez nadzora. Evidentirani sta bili tudi dve prometni nesreči.

Lastnik je prejel že več kot 50 tisoč kun (približno 6.655 evrov) kazni. 

Hrvaški RTL je sicer že leta 2019 poročal, da krave povzročajo veliko preglavic in dodal, da imajo "velik dosje". 

Na hrvaškem ministrstvu so med drugim za 24sata potrdili, da so pri lastniku ugotovili številne nepravilnosti, predvsem iz vidika nevodenja evidence, živali pa tudi niso cepljenje protu kužnim in parazitskim boleznim. 

Na hrvaškem kmetijskem ministrstvu pravijo, da je veterinarska inšpekcija pri lastniku krav z ogledom primera ugotovila številne nepravilnosti. Ne vodi se ustrezna evidenca, živali niso cepljene proti kužnim in parazitskim boleznim, lastnik pa nikoli ni ponudil vpogleda v število govedi.

Krave se lotijo tudi domačih pridelkov 

Krave podirajo oljke, trate in ograje, predvsem pa ovirajo promet. Predvsem ponoči naj bi stale sredi ceste, s čimer bi lahko povzročile tudi prometno nesrečo. Te se za zdaj še niso zgodile. 

Domačin je za 24sata povedal tudi, da je imel na vrtu 300 glav zelja, 100 sadik paradižnika in druge pridelke. Nekega dne teh preprosto ni bilo več. Ugotovili so, da so jih pojedle krave.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.