R.S. | 21. 9. 2022, 10:29

Kraljeva družina je sestrični Elizabete II. razglasila za mrtvi, v resnici pa sta bili zaprti v ...

Fotomontaža/Instagram/historycoolkids/Profimedia
Kraljeva družina je sestrični Elizabete II. razglasila za mrtvi, v resnici pa sta bili zaprti v ... (foto: Fotomontaža/Instagram/historycoolkids/Profimedia)

Več desetletij so vsi mislili, da sta pokojni, a se je kasneje izkazalo, da to ni tako. Kaj se je pravzaprav zgodilo z Nerrisso in Katherine Bowes-Lyom? 

Kraljeva družina ima očitno veliko skrivnosti. Kraljica Elizabeta II. je imela dve sestrični - Nerisso in Katherine Bowes-Lyom. Obe sta imeli hude učne težave, nikoli se nista naučili niti govoriti. Bili sta hčerki Johna Herberta Bowes-Lyona (stric kraljice Elizabete II.) in njegove žene Fanelle. Nerissa je bila rojena leta 1919, Katherine pa leta 1926.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by History Cool Kids (@historycoolkids)

Po očetovi smrti leta 1930 sta bili sestri sprejeti v Royal Earlswood Hospital, prvo ustanovo, ki je skrbela posebej za ljudi z motnjami v razvoju. Kraljeva družina je nato razglasila, da sta obe mrtvi.

Člani kraljeve družine ju niso obiskali

Sestri sta bili v resnici živi, v ustanovi pa sta preživeli nekaj desetletij. Leta 1987 je britanski tabloid The Sun razkril več informacij o sestrah. Objavil je članek z naslovom: "Kraljičine sestrične zaprte v norišnici".

Nerissa je umrla pri 66 letih leta 1986. Ko so leta 1997 zaprli bolnišnico, so Katherine preselili v drug dom v Surreyju. Katherine je kasneje umrla pri 87 letih leta 2014. Člani kraljeve družine naj ju ne bi nikoli obiskali. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.