A. B. | 17. 9. 2022, 16:46

Bosta Kate Middleton in Meghan Markle kadarkoli prijateljici? (Spregovoril je zaupni vir iz Buckinghamske palače)

Profimedia/fotomontaža

Nekoč priljubljeni ženski kraljeve družine, se naj že pred večjimi incidenti ne bi dobro razumeli. Čeprav to v javnosti ni bilo zmeraj tako očitno, morda prav zdaj za njiju obstaja veliko upanje. Skriva se v ... 

Medtem ko so princ William, Kate Middleton, princ Harry in Meghan Markle nekoč med mnogimi oboževalci sloveli kot "čudoviti štirje" in med drugim skupaj vzpostavili tudi dobrodelno fundacijo, si naj ženski izmed štirice ne bi bili tako blizu, kot je delovalo. 

V biografiji Finding Freedom (v prevodu Iskanje svobode), ki je bila izdala leta 2020 sta kraljeva novinarja Omid Scobie in Carolyn Durand zapisala: "Meghan bi se strinjala z oceno, da vojvodinji nista bili najboljši prijateljici. Njuno razmerje ni veliko napredovalo, odkar je bila Harryjeva partnerka." 

Profimedia

Čeprav smo ju lahko videli, da sta po smrti kraljice Elizabete ll. delili nekaj skupnih trenutkov in skupaj tudi javno žalovali med pokloni državljanov, se poraja vprašanje, ali bo prav smrt monarhinje tista, ki bi ju morda lahko kljub vsemu povezala. 

Videli se nista več kot dve leti 

Pravzaprav se do prejšnjega tedna svakinji nista videli že več kot dve leti, niti po tako imenovanem "Megxitu", ko sta Meghan in princ Harry zapustila kraljevo družino, niti takrat, ko sta bila v Združenem kraljestvu, ko so proslavili kraljičin platinasti jubilej. Tudi pred gradom Windsor, ko je nekoč čudovita štirica pozdravljala žalujoče po smrti monarhinje, sta se komaj spogledali. 

Profimedia

"Veliko je treba premagati," je dejal eden od dobro postavljenih virov iz palače. "Mislim, da bi Meghan in Kate nekega dne lahko bili prijateljici, če bi bili obe pripravljeni. Ko se človek počuti dobro in je na drugi strani stvari, je to lažje," je povedal za spletni portal PageSix. Temu je sicer eden izmed poznavalcev palače za The Post pripomnil: "V zadnjem tednu je bilo veliko naslovov prenapihnjenih. Vsi so sklonili glavo, vsi se vedejo normalno. Nobene drame ni bilo. Vsi globoko žalujejo."

Moč zbliževanja bi lahko imela Camilla

S smrtjo kraljice se je celotno delovanje kraljeve družine nekoliko spremenilo in pomirilo. Medtem ko je novi kralj postal Karel lll., je ob njegovi rami kraljica soproga postala 75-letna Camilla. 

Profimedia

In prav ona naj bi po izpovedi različnih anonimnih virov iz kraljeve palače bila tista, ki bi lahko pomirila njun odnos. Odkar sta se Meghan in Harry preselila v Ameriko naj bi se ta z Middletonovo zbližala, veliko oporo pa naj bi tudi sicer predstavljala drugim članicam družine. 

Težava bi se lahko po navedbah virov skrivala v tem, da se od 40-letne Markle potihoma pričakuje, da "klonila" odnosu in se prepustila temu, da je na kraljevi lestvici s smrtjo Elizabete ll. ta od nje više.

A kraljevi strokovnjaki menijo, da ni nujno, da bo temu zares tako, saj naj bi se Marklova že od incidenta na njeni poroki, kjer sta se s Kate sporekli, počutila zaničevano. Tudi ko je Middletonova izbranki princa Harry-ja za enega izmed rojstnih dni poslala rože naj bi ta rekla, da bi veliko raje kot rože iz njene strani prejela podporo, ko se je z družino iz Velike Britanije preselila iz strahu. 

Velika razlika tudi v dediščini 

Kot princ in princesa od Walesa William in Kate zdaj nista samo naslednja v vrsti za kralja in kraljico, temveč sta tudi dediča posestvi vojvodinje Cornwalla, ki je ocenjeno na 1,2 milijarde dolarjev. Gre za posestvo, veliko več kot 128.000 hektarjev. 

Profimedia

S tem je William postal neodvisen od premoženja svojega očeta in predvsem izjemno napolnil svojo denarnico, med tem ko princ Harry in njegova izbranka služita svoj denar. To počneta s projekti kot sta njuna pogodba z Netflixom in vojvodinjin podcast "Archetypes", dosegljivim na glasbeni platformi Spotify. 

Kraljevi strokovnjak zato ob vsem tem dodal: "Po pogrebu, ko se bosta Harry in Meghan vrnila v Ameriko in počela, kar hočeta, kdo ve, kaj se bo zgodilo in ali bo tudi odnos med njima kadarkoli boljši."


Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.