R. K. | 17. 9. 2022, 13:48

Po težavah s pisali Karlu III. nekdo iz množice "za vsak slučaj" podaril kemični svinčnik

YouTube/The Guardian/TW/royalinstablog

Darilo je med množico sprožilo precej navdušenja, nanj pa se je z nasmehom nemudoma odzval tudi kralj.

Po tem, ko je novopečeni britanski kralj Karel III. že dvakrat pritegnil pozornost svetovne javnosti s svojima izpadoma zaradi težav, povezanih z nalivnim peresom, ga je ob obiska Cardiffa v Walesu nekdo iz množice presentil s prav posebnim darilom - podaril mu je kemični svinčnik.

"Za vsak slučaj", je ženska iz množice dejala kralju, ko mu je nekdo v roke potisnil novo pisalo. Kralj je darilo sprejel in se zaradi duhovite situacije celo nasmehnil. Gesta pa je sprožila navdušenje tudi med ljudmi v množici, nekateri pa so dogajanje snemali s svojimi telefoni. Posnetek duhovitega dogodka je kmalu zaokrožil po družbenih omrežjih. 

Prvi izpad med podpisovanjem uradnih listin

Karel III. je postal kralj šele pred dobrim tednom, a si je v javnosti že dvakrat dovolil spodrsljaj, kakršnih od nekdanje kraljice Elizabete II. nismo bili vajeni. Oba spodrsljaja je ujela kamera, posnetka pa so delili številni uporabniki na družbenih omrežjih.

Prvič je kralja med podpisovanjem na svečani ceremoniji, na kateri so ga razglasili za kralja, zmotil podstavek za nalivno pero, ki je bil na mizi in mu je bil očitno v napoto. Z jezno grimaso je pomočniku namignil naj jo umakne, kar je tudi storil. A težave so se že naslednji dan ponovile.

Youtube/The Guardian

Na Severnem Irskem mu je pero ponagajalo še bolj

Ko se je skupaj s kraljico soprogo Camillo srečal s severnoirskimi političnimi predstavniki v dvorcu Hillsborough v Belfastu, je kralju najprej pritisk dvignilo dejstvo, da se je zmotil in v knjigo zapisal napačen datum. Nejevolja se je začela, ko je ugotovil, da je namesto 13. zapisal 12. september.

Nato pa je nalivno pero začelo puščati še črnilo, kar je kralja še dodatno razjezilo.

"Ne prenesem te preklete stvari" je glasno rekel, ob tem pa vstal in pero potisnil v Camilline roke. Vidno jezen se je trudil, da bi razlito črnilo očistil s svojih prstov in nejevoljno zatarnal, da se to zgodi "prekleto vsakič".

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord