17. 8. 2023, 12:48 | Vir: STA

Kaos na enem najbolj prometnih letališč v Evropi: številni poleti odpovedani (preverite, zakaj)

Profimedia

Vreme jo je letos poleti zares močno zagodlo Evropi.

Na letališču v Frankfurtu je bilo v zadnjem dnevu odpovedanih več deset poletov, potem ko je v sredo popoldne deževje poplavilo dele letališča in povzročilo večurno prekinitev nekaterih letaliških dejavnosti. Zaradi večjih količin vode na stezi 34 letal v sredo zvečer ni moglo pravočasno zapustiti letališča, več poletov so morali preusmeriti.

Neurje, ki je v sredo popoldne zajelo Frankfurt, je med drugim poplavilo dele letališča, kjer letala parkirajo, natovarjajo in raztovarjajo. Posledično je bilo veliko število poletov odpovedanih ali preusmerjenih, nekateri pa so imeli zamudo, je pojasnil predstavnik letališča.

Številne lete so letalske družbe odpovedale same.

Številne lete so letalske družbe odpovedale same.

Profimedia

Zaradi težav na letališki stezi 34 letal ni moglo pravočasno zapustiti letališča, številne polete pa so odpovedale letalske družbe same. V sredo zvečer je bilo na spletni strani letališča navedenih okoli 70 odpovedi poletov, dodatnih 23 poletov pa je bilo preusmerjenih na druga letališča.

Nemška meteorološka služba je v sredo izdala opozorilo pred nevihtami za celotno zvezno deželo Hessen, kjer se nahaja Frankfurt. Do poplav je ponoči prihajalo tudi na posameznih območjih v deželah Baden-Württemberg, Porenje-Pfalška in Turingija, ki so večinoma prizadele kleti stavb.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol