9. 10. 2023, 14:37 | Vir: STA

Na letališču v Hamburgu zaradi grožnje napada začasno ustavili promet

Profimedia

Grožnjo je v obliki elektronskega sporočila prejela policija.

Pristojni na letališču v nemškem Hamburgu so danes zaradi grožnje napada na letalo, ki je priletelo iz iranske prestolnice Teheran, začasno ustavili ves letalski promet, je sporočila tiskovna predstavnica letališča. Grožnjo je v obliki elektronskega sporočila prejela policija. Po varnostnih pregledih so promet ponovno vzpostavili.
"Zvezna policija je danes zjutraj po elektronski pošti prejela grožnjo z napadom na iransko letalo," je povedal tiskovni predstavnik policije in dodal, da je letalo iz Teherana s 198 potniki in 16 člani posadke na krovu medtem varno pristalo na letališču.

Od 12.40 po lokalnem času ni bilo nobenih vzletov ali pristankov, je pojasnila tiskovna predstavnica letališča. Letalo, ki naj bi bilo tarča napada, je pred tem iz Teherana priletelo ob 12.20 po krajevnem času.

Potnike in člane posadke so varnostno pregledali, prav tako letalo in prtljago na njem, je še sporočila policija. Ta je po lastnih navedbah grožnjo vzela zelo resno. Prekinitev prometa je skupaj trajala približno 90 minut.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord