8. 1. 2024, 10:51 | Vir: STA

Učitelj na svojem vrtu naletel na zanimivo odkritje: našel je namreč ... vrata letala!

YouTube/Posnetek zaslona

Panel z zasilnimi vrati je odpadel kmalu po vzletu letala.

Ameriške letalske oblasti so v nedeljo zvečer sporočile, da so našli panel z zasilnimi vrati, ki je v petek kmalu po vzletu odpadel s kabine letala družbe Alaska Airlies. To je zasilno pristalo. Vrata je na svojem vrtu v Portlandu našel nek učitelj, najdba pa bo ključna pri preiskavi vzroka za incident, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Predsednica Nacionalnega odbora za varnost v prometu (NTSB) Jennifer Homendy je povedala, da je učitelj, ki ga je imenovala Bob, našel vrata na svojem dvorišču v mestu Portland v ameriški zvezni državi Oregon.

"Z veseljem sporočam, da smo našli panel z vrati," je na novinarski konferenci dejala Homendy. "Zelo smo veseli, da ga je Bob našel," je dejala in dodala, da gre za "ključno manjkajočo komponento, ki bo pomagala pri preiskavi vzroka nesreče".

Instagram/posnetek zaslona

Ameriški letalski družbi Alaska Airlines in United Airlines, ki imata v lasti največ letal boeing max 9, sta po incidentu sporočili, da sta letala zaradi inšpekcijskega pregleda prizemljili. Enako so storile druge letalske družbe z manjšo floto max 9, vključno s Turkish Airlines, poroča AFP.

Ameriška Zvezna uprava za letalstvo (FAA) zahteva takojšnje preglede določenih letal boeing 737 max 9, preden lahko nadaljujejo z letom, je v soboto sporočila na družbenem omrežju X. Dodala je, da bodo pregledali 171 letal. Gre za modele z blokiranimi srednjimi vrati. Ta letala imajo vrata zaprta in skrita s pregrado, ki razkriva le okno, poroča AFP.

Spomnimo

Letalo družbe Alaska Airlines s 177 ljudmi na krovu je v soboto zasilno pristalo, potem ko je kmalu po vzletu z letala odpadel panel. Letalo je na letališču v Portlandu v ameriški zvezni državi Oregon pristalo le 35 minut po vzletu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol