Ni. Vu. | 25. 10. 2023, 13:49

Sestanek Hezbolaha, Hamasa in Islamskega džihada: končni cilj je uničenje Izraela

Profimedia

Kje in kdaj je potekalo srečanje, ni znano.

Vodja libanonskega oboroženega gibanja Hezbolah Sajed Hasan Nasralah se je sestal z vodilnima predstavnikoma palestinskih oboroženih gibanj Hamas in Islamski džihad, je danes sporočil Hezbolah. Kje v Libanonu oziroma kdaj je srečanje potekalo, ni znano.

Hamas je na srečanju zastopal namestnik vodje Saleh al Aruri, Islamski džihad pa vodja Ziad al Nahala, navaja tiskovna agencija Reuters. Kot so sporočili iz Hezbolaha, je beseda tekla o tem, kaj mora storiti zavezništvo, da bo "odpor dosegel resnično zmago".

Iran podpira tako Hezbolah kot tudi Hamas in Islamski džihad, katerih cilj je uničenje Izraela. Potem ko se je Islamski džihad Hamasu pridružil v napadu na Izrael 7. oktobra, se je Hezbolah v izmenjavo ognja z izraelskimi silami zapletel na območju juga Libanona oziroma severa Izraela.

V sporočilu Hezbolaha je zapisano, da so se na sestanku pogovarjali o mednarodnih stališčih in tem, kaj mora narediti os odpora, da bi "dosegla pravo zmago za odpor v Gazi" in da bi "zaustavila brutalno agresijo", navaja Reuters. Voditelji so se prav tako dogovorili, da bodo še naprej usklajevali svoje aktivnosti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol