17. 10. 2023, 15:10 | Vir: STA

Podtaknjena bomba? Versajsko palačo evakuirali in zaprli

Profimedia

Zaradi grožnje z bombo so vnovič evakuirali Versajsko palačo.

Versajsko palačo pri Parizu so danes znova evakuirali zaradi grožnje o podtaknjeni bombi, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na vire blizu primera. Kot so pred tem sporočili iz uprave te med turisti priljubljene znamenitosti, bo palača danes iz varnostnih razlogov ostala zaprta.

"Iz varnostnih razlogov Versajska palača evakuira obiskovalce in se danes zapira," so zapisali predstavniki kulturne ustanove na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju. Kot je za AFP povedal policijski vir, je bila evakuacija obiskovalcev končana okoli 13.15 ure.

Profimedia

Zaprt tudi Louvre

Zaradi anonimne grožnje o podtaknjeni bombi so že v soboto evakuirali obiskovalce te nekdanje rezidence francoskih kraljev in jo zaprli za en dan. Zaradi grožnje z bombo so morali v soboto zapreti tudi znameniti pariški muzej Louvre. Kasneje so sporočili, da ni bilo nevarnosti.

V Franciji po petkovem napadu z nožem, v katerem je radikalizirani skrajnež zabodel učitelja in hudo ranil še tri druge osebe, velja stanje najvišje pripravljenosti. Francija je po napadu v Bruslju, v katerem je domnevni islamist v ponedeljek zvečer ustrelil švedska državljana, tudi okrepila nadzor na meji z Belgijo, je povedal francoski notranji minister Gerald Darmanin.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol