R.S. | 18. 8. 2023, 09:30

Domačinom se smeji: z lažnimi opozorilnimi znaki na plažah odganjajo turiste

Profimedia/Twitter/Caterva_mnc/fotomontaža

Človeška domišljija ne pozna meja. 

Španci so se očitno naveličali turistov, saj jih želijo z lažnimi opozorilnimi znaki na plažah odvrniti od obiska. Na Majorki so Španci postavili lažne opozorilne znake, na katerih piše, da so v morju nevarne meduze. Nekateri znaki opozarjajo, da na plažo padajo skale ali da je voda zelo onesnažena. Španci so šli celo tako daleč, da so na plažah postavili znake, na katerih piše, da je do plaže treba hoditi skoraj tri ure - čeprav je plaža oddaljena zgolj 90 metrov, poroča Independent. 

Opozorila so napisana v angleščini, na njih pa je napisano tudi manjše besedilo v lokalnem katalonskem narečju, ki razkriva resnico: "Odprta plaža. Plaža ni za meduze in tujce."  Opozorila so delo skupine Manacor Caterva, ki se bori proti turizmu. V sporočilu za javnost, ki ga je skupina posredovala časopisu Majorca Daily Bulletin, kritizira "turistično prenatrpanost Majorke" in navaja, da si je "zalive Balearskih otokov prisvojil turizem".

Majorka leži v zahodnem Sredozemskem morju in je največja od španskih Balearskih otokov. Ima 876 tisoč prebivalcev, od katerih jih približno polovica živi v glavnem mestu Palma de Mallorca. Turizem predstavlja okoli 75 odstotkov celotne gospodarske proizvodnje otoka. Leta 2016 je otok obiskalo 14 milijonov ljudi. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol