19. 11. 2022, 18:13

Mamici so v restavraciji v roke dali metlo in ji rekli, da naj pomete za svojim otrokom

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Navedba o njeni izkušnji je na starševskem portalu sprožila burno razpravo. Kako bi se vi odzvali?

Na priljubljenem britanskem starševskem forumu Mumsnet je ena od uporabnic zapisala, da je z otrokom obiskala družinsko kavarno, ki jo vsak teden obišče s prijatelji. V času, ko so bili v kavarni, je njen otrok naredil nekaj nereda, ob odhodu pa se ji je zgodilo nekaj "neverjetnega".

Osebje kavarne jo je namreč opozorilo, da mora za svojim otrokom pospraviti. V roke so ji potisnili metlo in ji dejali, da naj za njim pomete. Mati je kasneje na družbenem omrežju vprašala ostale uporabnike, ali je smiselno, da osebje kavarne od staršev zahteva, da pospravijo za svojimi otroki.  

Profimedia

"Ko sem že hotela oditi, je poslovodja prišel do mene in mi ponudil metlo in smetišnico ter me prosil, naj počistim hrano, ki je mojemu otroku padla na tla."

Odzivi na njeno objavo so bili precej različni, mnogi so bili do mamice kritični, navaja Portal 24. "Če bi odrasla oseba spustila hrano, bi jo pobrala. Zato morate pospraviti za otrokom," ji je odgovoril nek komentator.

Profimedia

"Številni starši ne pospravljajo za svojimi otroki in jim pustijo, da delajo nered in hrup. Vodja te kavarne je tega verjetno sit," je zapisal nek drug.

Mamica je navedla, da bi pospravila, če bi šlo za "res velik nered", a v tem primeru je bilo na tleh "le nekaj drobtinic". 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol