L. PA. | 23. 11. 2023, 18:00

Nadaljuje se sojenje posiljevalcu: spet bo pričala znana igralka, obtoženi se izgovarja na ...

Profimedia

Odvetnik obtoženega Zoran Jakovljević je celo prosil, da je v sodni dvorani prisoten zdravnik. 

Danes se na višjem sodišču v Beogradu nadaljuje sojenje nekoč priznanemu učitelju igre, režiserju in scenaristu Miroslavu Miki Aleksiću. Ta je obtožen, da je na svoji igralski šoli v Beogradu, skozi katero je šlo precej znanih igralskih imen, posiljeval mlada dekleta.

Prva je vložila prijavo, zatem pa javno spregovorila tedaj 25-letna igralka Milena Radulović, ki jo je Aleksić prvič spolno napadel, ko je imela 17 let. Radulovićeva je do zdaj na sodišču pričala že dvakrat, prvič septembra, vendar še ni odgovorila na vsa vprašanja obrambe, zato bo s pričanjem nadaljevala tudi danes.

Oba njena obiska sodišča je zaznamovalo neprimerno obnašanje odvetnika Mike Aleksića, Zorana Jakovljevića, ki je Radulovićevo prekinjal in ji postavljal neprimerna vprašanja, med drugim, ali ni nosila najlonk, da bi olajšala posilstvo, zaradi česar je, piše Jutarnji list, na oktobrskem sojenju dobil celo denarno kazen v višini 100.000 dinarjev (približno 840 evrov). Igralka naj bi imela še približno eno uro zaslišanja.

Igralka Milena Radulović.

Igralka Milena Radulović.

Profimedia

Aleksiću so začeli soditi februarja 2022, doslej je pričalo že pet žrtev, po Radulovićevi mora na sodišče le še igralka Iva Ilinčić.

Aleksić obtožbe od začetka zanika. Leta 2021, ob izbruhu škandala, je dejal, da gre za dogovorjeno gonjo proti njemu po vzoru Hollywooda in da si želijo igralke na njegov račun ustvariti kariero. Ob začetku sojenja je tudi sam še postavljal vprašanja žrtvam, njegova taktika pa je večinoma temeljila na žaljenju in napadanju, vendar je pozneje nad tem obupal.

Po poročanju portala B92 naj bi se njegovo zdravje med procesom namreč poslabšalo. Njegov odvetnik Zoran Jakovljević je zaradi tega celo prosil, naj bo v sodni dvorani prisoten zdravnik. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord