26. 9. 2022, 20:38 | Vir: STA

Milorad Dodik o tem, zakaj ne pije sarajevske vode: "Bojim se, da me hočejo zastrupiti"

Profimedia

Srbski član predsedstva Bosne in Hercegovine, ki pogosto razburja s svojimi nacionalističnimi in separatističnimi stališči, se je javno razgovoril o svojih strahovih.

Milorad Dodik je v nedeljskem intervjuju za Radiotelevizijo Republike srbske (RTRS) dejal, da med obiski Sarajeva, kjer ima predsedstvo sedež, ne je niti ne pije, rekoč da vedno s seboj nosi "flaško", da bi se izognil pitju "njihove" vode, saj da se boji, da bi ga nekdo v prestolnici želel zastrupiti.

"Ne jem tam, ne pijem vode, vrnem se v Vzhodno Sarajevo (občina v Republiki srbski), zajtrkujem, kosim, karkoli je treba, tako je danes, a tako je bilo tudi prej," je dejal Dodik, ki se je odrekel vnovični kandidaturi za mesto v predsedstvu Bosne in Hercegovine. Namesto tega se bo znova potegoval za položaj predsednika srbske entitete Republike srbske, na katerem je bil že med letoma 2010 in 2018.

Profimedia

Dodik ponosen na stike z ruskim predsednikom

Dodik, ki večkrat razburja s svojimi nacionalističnimi in separatističnimi stališči, je v pogovoru dejal še, da "čez 30 let Republiko srbsko vidi kot neodvisno državo," ki da bo v določeni meri združena s Srbijo.

Ob tej priložnosti je dejal tudi, da je ponosen na svoje stike z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, s katerim sta se minuli teden dobila v Moskvi. Voditelj bosanskih Srbov je poudaril, da je Putin v marsičem pomagal Republiki srbski, sam pa mu hvaležnost izraža med drugim tudi z izrekanjem podpore spornim separatističnim referendumom, ki so še v teku v Ukrajini.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.