27. 7. 2023, 08:15 | Vir: STA

VIDEO: Vidni ameriški politik sredi novinarske konference otrpnil in dlje časa nemo strmel v prazno (mnogi so zaskrbljeni)

Profimedia

Kljub skrb vzbujajočemu dogodku je 81-letnik pozneje vztrajal, da je svoje delo sposoben opravljati še naprej.

Vodja republikanske senatne manjšine iz Kentuckyja Mitch McConnell je v torek med novinarsko konferenco v ameriškem zveznem kongresu za približno 20 sekund otrpnil, kar je med prisotnimi kolegi in novinarji sprožilo skrbi o njegovem zdravju. Kolegi so ga skušali spraviti do pisarne, vendar je McConnell vztrajal na konferenci.

Obnemel pred mikrofoni

McConnell je prisotnim novinarjem razlagal, da je senat na dobri poti do potrditve zakona o porabi na področju obrambe in pohvalil dobro sodelovanje med strankama. Nato je otrpnil in približno 20 sekund brez besed strmel v prazno.

Senator John Barrasso iz Wyominga ga je spraševal, ali je z njim vse v redu, in če želi še kaj povedati. Barrasso, ki je sicer zdravnik, je nato skušal McConnella prepričati, da ga pospremi v pisarno, vendar je vztrajal pred mikrofoni, čeprav ni povedal ničesar več.

Profimedia

Zagotovil, da je sposoben opravljati delo

Kmalu zatem so 81-letnika vendarle pospremili proti njegovi pisarni, kjer je ostal nekaj minut in se nato vrnil pred mikrofone. Tam je moral seveda odgovarjati na vprašanja o incidentu. Zagotovil je, da je vse v redu in da je sposoben še naprej opravljati svoje delo.

McConnell je letos marca med zasebno večerjo v newyorškem hotelu Waldorf Astoria utrpel pretres možganov. V službo se je vrnil aprila.