M. M. | 30. 6. 2022, 10:32

Močan potres v naši bližini: treslo je velik del balkanske regije

Twitter/Anadolu Agency

Ker se Balkanski polotok nahaja na stiku afriške in evrazijske tektonske plošče, so potresi na tem območju povsem pričakovani.

Bosno in Hercegovino je stresel močan potres. Evro-mediteranski seizmološki center (EMSC) je sporočil, da je bila magnituda potresa 4,8 stopnje po Richterjevi lestvici. Potres v Hercegovini so zabeležili nekaj minut čez 8. uro zjutraj. Epicenter je bil 10 kilometrov od Širokega Brijega in 24 kilometrov od Mostarja. Informacij o škodi in poškodovanih še ni.

Prebudil je številne državljane po vsej BiH. Da so potres čutili, poročajo iz Sarajeva, Zenice, Mostarja tudi iz Unsko-sanskega kantona, ki se nahaja na severozahodu države.

Potres pa so čutili tudi na Hrvaškem, natančneje v Splitu, Dubrovniku in Makarski.

"Vse se je treslo", "Trajalo je deset sekund", "Res sem čutil tresenje", "V Sarajevu sem čutil dva potresa, prvi je bil blažji, drugi pa je najprej počil, nato pa je prišlo do močnejšega tresenja.", "Glasno je rožljal inventar po hiši", "Dolgo je treslo v Širokem", "Neprijeten potres v Mostarju" - to je le nekaj komentarjev občanov regije, ki so čutili potres.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec