R. K. | 16. 3. 2023, 15:25

Eksplozija in požar na sedežu ruske tajne službe: ena oseba umrla, najmanj dve poškodovani (VIDEO)

Profimedia/fotomontaža

Na posnetkih je videti, kako se po mestu vali gost črn dim. Zaradi dogodka so del območja okoli stavbe zaprli.

V stavbi ruske tajne službe v mestu Rostov je davi prišlo do silovite eksplozije, po kateri je stavbo zajel požar. Zgodilo naj bi se v oddelku za mejne kontrole, ki je približno 100 kilometrov oddaljen od ukrajinske meje. Da je pred požarom glasno počilo, so s terena potrdile tudi ruske službe za nujno pomoč, eksplozijo pa so ujele tudi kamere.

Je eksplodiralo strelivo?

V požaru je po prvih ena oseba umrla, najmanj dve osebi pa sta poškodovani. "Ogenj se je razširil na več kot 800 kvadratnih metrov," je povedal guverner Rostova Vasilij Golubev in dodal, da sta se zaradi požara porušili dve steni. "Ni nevarnosti, da bi se požar razširil, so pa najemnike v bližnjih stavbah za vsak slučaj evakuirali," je zaključil.

Po poročanju lokalnih medijev naj bi eksplodiralo strelivo, ogenj pa je nato zajel tudi rezervoarje za gorivo, kar je gasilcem povzročalo dodatne težave. Golubev v svoji izjavi streliva ni omenil, po njegovih besedah naj bi požar, ki je zajel rezervoarje za gorivo, povzročil kratek stik, piše Daily Mail.

Zaradi nevarnosti zaprli ulico

Nekateri očividci trdijo, da eksplozija ni bila samo ena. "Eksplozija je bila zelo glasna, ni bil le pok. Slišali smo eno eksplozijo, znanci, ki živijo bližje kraju požara, pa trdijo, da sta bili dve,"  je za ruski časopis 161.ru povedala priča, ki živi v bližini stavbe. 

Po eksploziji se je po nebu razširil gost črn dim, gasilci pa se po navedbah lokalnih oblasti še vedno borijo z ognjem. Zaradi nevarnosti pa so ulico zaprli. Črn dim je videti tudi na več videoposnetkih, ki so se razširili po družbenih omrežjih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol